Uitzicht op een levend dak

De schuurdaken van Kantershof 253 en 254 hebben een groen dak gekregen. Natuurlijk, van de Dakdokters. ‘Het is prima zelf te doen’ vertelt Heleen Franke, ‘mits je niet door je rug gaat zoals ik. Mijn buren, Michelle en Marcus, waren toen zo aardig al het werk te doen.’
Binnen drie uur was de klus geklaard. Omgerekend was dat zo’n 10 m2 per uur. De grindrand leggen was nog het meest tijdrovend.

[nggallery id=9]

Toen de Dakdokters in 2011 tijdens de ALV van de Bewonersbelangenvereniging Kantershof een presentatie gaven over ‘levende’ daken was Heleen meteen enthousiast. Voor 2012 bestond er helaas geen subsiedieregeling (meer), toch nam ze contact op met de Dakdokters om het groene dak (33 euro per m2 ) te leggen. Het enige dat ze hoefde te doen was het aantal meters doorgegeven.

Op de afleverdag kwam een van de “dokters” langs om de situatie te bekijken en uitleg te geven. De situatie op Kantershof kende het bedrijf al. Hij bracht 2 onderlagen mee, een rol zwart dik plastic om eventueel wortelen tegen te gaan, een rol vilt als bescherming voor het dak, en alvast het grind voor de rand rondom. Een transporteur bezorgde later 2 pallets met sedum cassettes. Het gewicht van een sedum dak bedraagt met al deze materialen zo’n 50 kg per m2.

Het ’technische’ verhaal is terug te vinden op de website van de Dakdokters.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Liesbeth
Liesbeth
13 april 2012 09:01

Leuk en mooi! Gaan jullie nu straks het gras maaien?

H. Franke
H. Franke
Antwoord aan  Liesbeth
18 mei 2012 11:35

Hi Liesbeth,

Als er gras zou liggen, zou ik een geit huren. Nee hoor, het onderhoud is nul komma nul. Alleen maar kijken er bloeien nu ook bloemetjes en het is nu echt een dik kussen geworden.

Ate
Ate
17 april 2012 09:04

misschien een onbescheiden vraag maar wat kostte het (buiten de koffie natuurlijk)?.

H. Franke
H. Franke
Antwoord aan  Ate
18 mei 2012 11:33

Hi Ate,

De prijs staat in het artikel 33 eur per m2, wij waren 2000,- kwijt voor 2 daken.