Onze naam in het museum

Een enorm tafelkleed met de namen van alle 780.559 Amsterdammers – dus ook die van u en mij – werd vrijdag 13 april gepresenteerd op de Dam. Topdesigner Maarten Baas ontwierp dit bijzondere tafelkleed met bijbehorende servetten. Het kleed bedekt een bijna zestig meter lange tafel, waaraan op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd wordt gegeven. Na 5 mei wordt ‘het doek’ geschonken aan het Amsterdam Museum.

Bertjan Pot ontwikkelde een speciale techniek waarmee de letters konden worden ingeweven. In samenwerking met het Audax Textielmuseum werd het vervolgens geproduceerd.
Maarten Baas over het idee achter zijn ontwerp: ‘…Amsterdam kent zoveel culturen, zoveel individuen, die samen de stad vormen. Het tafelkleed is een uitnodiging aan iedereen om met elkaar aan tafel te gaan, om de vrijheid te vieren.’
De servetten voor de Vrijheidsmaaltijden zijn vanaf zaterdag 14 april te koop in alle filialen van Blokker in Amsterdam.

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité nodigt alle Amsterdammers uit om op 5 mei 2012 een feestelijke maaltijd te delen. Aan talloze tafels vinden op Bevrijdingsdag kleine en grote gesprekken over vrijheid plaats. In Amsterdam Zuidoost is dat in het Bijlmer Parktheater. Dat initiatief moet een
aanvulling zijn op de muziek- en culturele activiteiten in Amsterdam.

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Het complete programma en de mogelijkheid je aan te melden, vind je op hun website.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *