Trekvogelpad

Wist u dat er een officieel wandelpad door Kantershof loopt? De route komt van het Gaasperpark onder de snelwegen door en slaat op het eerste fiets- en wandelpad rechtsaf naar de Weespertrekvaart (Provincialeweg). Daar gaat het verder naar links, neemt de brug over de vaart naar het Diemerbos.

Het gaat om het Trekvogelpad en het is een lange-afstand-wandelpad (nr 2) van ongeveer 380 km dat loopt van Bergen aan Zee naar Enschede en omgekeerd. De route is onderverdeeld in 14 etappes.  In 1999 is het paad ontstaan door samenvoeging van drie paden ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Vogelbescherming.
De naam van de route blijkt onder andere uit de ruime aandacht voor de vogels die in de verschillende gebieden gezien kunnen worden. De andere cultuur-historische bezienswaardigheden blijven vaak onbeschreven.
Het Trekvogelpad is in beide richtingen aangegeven met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandswandelpaden en staat in detail beschreven in een Nivon-wandelgids. Op de foto kun je het rood-witte pijltje op de lantaarnpaal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *