The Colour Kitchen stopt in Langerlust

The Colour Kitchen in Langerlust houdt ermee op. De boerderij is eigendom van de gemeente en die heeft ‘een andere bestemming’ voor het pand in gedachten. Per 1 oktober is de succesvolle en unieke locatie in Amsterdam aan de Weespertrekvaart/Gaasperplas voor trouwen, vergaderen en andere evenementen, verleden tijd. Wat ervoor in de laats komt is onduidelijk, alleen dat er geen horeca meer komt. Vele buurtbewoners zullen het zomerse terras en het eetcafé zeker gaan missen.

The Colour Kitchen is een commercieel hospitality-concept met een maatschappelijk hart. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen in een van de vestigingen in het land een nieuwe kans. TCK leidt ze in de horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering op tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan. Volgens manager van Langerlust Gerben Mensink, die het einde van Langerlust natuurlijk betreurt, wordt er alles aan gedaan om de werknemers en leerlingen de komende tijd elders onder te brengen.

Op 30 september is er een knallend eindfeest. Tot die tijd gaat alles gewoon door. Drie keer zal er een driegangendiner worden georganiseerd, en als het mooi weer is, een BBQ. Hou voor data de Facebookpagina in de gaten. Tot ver in 2019 waren er al bruiloften en partijen gepland. Dat de locatie populair is blijkt wel uit de reactie van gasten. ‘Een stel dat hier volgend jaar hun trouwfeest wilde houden, heeft besloten dat dit jaar nog te doen’, glimlacht Mensink.

Met Pasen (1 en 2 april) zijn er brunches en borrels.

Openingstijden eetcafé
Woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00-17.00 uur
Zaterdag en zondag geopend van 10.00-17.00 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Veldman
Veldman
18 maart 2018 16:51

Ach, gemeente Amsterdam, wat een droevig besluit. Wat doet u uw boeren, burgers en buitenlui aan? U sluit de enige pleisterplaats van het Gaasperpark, waarvan u veel geld in de herinrichting pompt… Mag ik pleiten voor een versoberde herinrichting en het openhouden van Langerlust? Niet alleen omdat een park met… Lees verder »

Mirjam Kooijman
Mirjam Kooijman
Antwoord aan  Veldman
22 maart 2018 17:09

Wat een droevig nieuws. Ik woon zo heerlijk in Amsterdam Zuidoost, maar er is geen terrasje niks, alleen dat prachtige Langerlust, waar ik regelmatig naar toe wandel om een lokaal Kleiburg biertje te drinken. Iedereen is er zo blij mee: de wandelaars zoals ik, de mensen die er werken en… Lees verder »

Remco
Remco
18 maart 2018 18:25

Helemaal mee eens, Is er wat leuks moet het weer weg. Begrijp helemaal niks meer van dit soort besluiten. Zal wel weer meer moeten kunnen opleveren voor de gemeente. Maar wat we hopelijk nog wel hebben is een soort omgevingscommissie. Een welstandscommissie. Wij hebben als burgers in deze democratische samenleving… Lees verder »

Elisa
Elisa
18 maart 2018 18:48

Zo jammer. Het is juist een geweldige plek om een kopje koffie te drinken met taart nadat je heb gewandeld. Of gewoon om even bij te tanken. Ik snap niet waarom dit weggaat. Het is een geweldige plek. Echt jammer De mensen daar zag je gewoon genieten dat ze daar… Lees verder »

Mike
Mike
18 maart 2018 21:11

Wij zijn er getrouwd, en vinden die vreselijk om te horen. Het was een bewust besluit voor ons om te trouwen in een Color Kitchen. Jammer dat wij het belangerijker vonden dan de gemeente.

Rianne
Rianne
18 maart 2018 22:16

Wat een slecht idee om dit prachtige initiatief te sluiten! Wat komt hier voor in de plaats? Zo passend in het landschap, passend voor personeel en fantastisch toeven voor de gasten. Mooi natuurgebied. Wat zal ik dit enorm missen: de eerste zonnestralen op je gezicht en jas uit al in… Lees verder »

Tracy
Tracy
19 maart 2018 07:34

Ik sluit me helemaal aan bij de vorige reacties. In het vragenlijst over de verbeterings/vernieuwingsplan voor Gaasperplas en park had ik juist gevraagd voor meer catering plekken om juist meer bezoekers te trekken in het park. En precies nu wil gemeente Amsterdam die enige echte mooie rust stralende plek sluiten?… Lees verder »

Karin
Karin
19 maart 2018 13:38

Wat een triest nieuws, niet alleen voor de gasten, maar ook voor de werknemers die in deze prachtige omgeving werkervaring opdoen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Ben benieuwd wat de gemeente Amsterdam met deze locatie gaat doen! Hopelijk blijft de publieke functie behouden.

Emanuel
Emanuel
19 maart 2018 15:24

Onbegrijpelijk besluit. De enige gemoedelijke buitenplaats bij de Gaasperplas. Met een sociaal maatschappelijke functie. Onbeschrijfelijk mooi. Wanneer is dit droevige besluut genomen? En waarom is de bevolking hier niet in gekend? Ik denk dat niemand van de bewoners van dit gebied (zuidoost) due hier wel eens kwam hier mee eens… Lees verder »

Marieke
Marieke
20 maart 2018 16:00

Onbegrijpelijk dat Langerlust dichtgaat! Het enige mooie plekje in de natuur nabij Gaadoerplaswaar je een hapje en drankje kunt nuttigen! In 2009 zijn mijn man en ik daar getrouwd. Een onvergetelijke dag. Menig bedrijfsfeestje daar gehad en leuke vrienden en familie etentjes. Wat zal ik het missen!

Marieke
Marieke
20 maart 2018 16:01

Onbegrijpelijk dat Langerlust dichtgaat! Het enige mooie plekje in de natuur nabij Gaadperplas waar je een hapje en drankje kunt nuttigen! In 2009 zijn mijn man en ik daar getrouwd. Een onvergetelijke dag. Menig bedrijfsfeestje daar gehad en leuke vrienden en familie etentjes. Wat zal ik het missen!

Bert Spenkelink
Bert Spenkelink
25 maart 2018 15:25

Dat is even schrikken, we komen hier al zeker 10 jaar regelmatig, een heerlijke plek om te vertoeven, tussen de bomen , vogels, water, groen, je hoort en ruikt hier de #NATUUR! Draait #ALLES dan om GELD in deze wereld? Onbegrijpelijk, prachtig terras , je kunt er zitten( eten, drinken,… Lees verder »