The Colour Kitchen stopt in Langerlust

The Colour Kitchen in Langerlust houdt ermee op. De boerderij is eigendom van de gemeente en die heeft ‘een andere bestemming’ voor het pand in gedachten. Per 1 oktober is de succesvolle en unieke locatie in Amsterdam aan de Weespertrekvaart/Gaasperplas voor trouwen, vergaderen en andere evenementen, verleden tijd. Wat ervoor in de laats komt is onduidelijk, alleen dat er geen horeca meer komt. Vele buurtbewoners zullen het zomerse terras en het eetcafé zeker gaan missen.

The Colour Kitchen is een commercieel hospitality-concept met een maatschappelijk hart. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen in een van de vestigingen in het land een nieuwe kans. TCK leidt ze in de horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering op tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan. Volgens manager van Langerlust Gerben Mensink, die het einde van Langerlust natuurlijk betreurt, wordt er alles aan gedaan om de werknemers en leerlingen de komende tijd elders onder te brengen.

Op 30 september is er een knallend eindfeest. Tot die tijd gaat alles gewoon door. Drie keer zal er een driegangendiner worden georganiseerd, en als het mooi weer is, een BBQ. Hou voor data de Facebookpagina in de gaten. Tot ver in 2019 waren er al bruiloften en partijen gepland. Dat de locatie populair is blijkt wel uit de reactie van gasten. ‘Een stel dat hier volgend jaar hun trouwfeest wilde houden, heeft besloten dat dit jaar nog te doen’, glimlacht Mensink.

Met Pasen (1 en 2 april) zijn er brunches en borrels.

Openingstijden eetcafé
Woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00-17.00 uur
Zaterdag en zondag geopend van 10.00-17.00 uur.

Maandag en dinsdag gesloten.

12 reacties op “The Colour Kitchen stopt in Langerlust”

 1. Ach, gemeente Amsterdam, wat een droevig besluit. Wat doet u uw boeren, burgers en buitenlui aan? U sluit de enige pleisterplaats van het Gaasperpark, waarvan u veel geld in de herinrichting pompt… Mag ik pleiten voor een versoberde herinrichting en het openhouden van Langerlust? Niet alleen omdat een park met pleisterplaats nu eenmaal fijn is, of omdat Zuidoost al niet gezegend is met gemoedelijke horeca-locaties aan of in de prachtige natuur, maar wel in het bijzonder omdat een instituut als de Colour Kitchen in onze participatiesamenleving – die u in woord een warm hart toedraagt – van ongekend groot belang is. Mijns inziens past het de daad bij dat woord te voegen. De sluiting van Langerlust lijkt mij voorts niet te rijmen met de participatiegedachte die ten grondslag ligt aan uw plannen voor de herinrichting van het Gaasperpark.

  Ach gemeente Amsterdam, ach koopman, ach dominee: denkt u toch alstublieft met uw maarschappelijke hart en hoofd en niet met uw portemonnee. En bezint eer ge begint!

  Hoogachtend,
  George Veldman

  1. Wat een droevig nieuws. Ik woon zo heerlijk in Amsterdam Zuidoost, maar er is geen terrasje niks, alleen dat prachtige Langerlust, waar ik regelmatig naar toe wandel om een lokaal Kleiburg biertje te drinken.
   Iedereen is er zo blij mee: de wandelaars zoals ik, de mensen die er werken en kansen krijgen,
   de mensen die er een feestje geven of samenkomen na een uitvaart. Zoooo jammer.

 2. Helemaal mee eens,

  Is er wat leuks moet het weer weg.
  Begrijp helemaal niks meer van dit soort besluiten.
  Zal wel weer meer moeten kunnen opleveren voor de gemeente.

  Maar wat we hopelijk nog wel hebben is een soort omgevingscommissie.
  Een welstandscommissie.
  Wij hebben als burgers in deze democratische samenleving ook een instemmingsrecht of geld dat in dit soort projecten niet?

  Ik bedoel dus massaal nee stemmen of als bewoners van Nellestein of verder in de herinrichtingscomissie.

 3. Zo jammer. Het is juist een geweldige plek om een kopje koffie te drinken met taart nadat je heb gewandeld. Of gewoon om even bij te tanken.

  Ik snap niet waarom dit weggaat. Het is een geweldige plek. Echt jammer

  De mensen daar zag je gewoon genieten dat ze daar konden werken.

 4. Wij zijn er getrouwd, en vinden die vreselijk om te horen. Het was een bewust besluit voor ons om te trouwen in een Color Kitchen. Jammer dat wij het belangerijker vonden dan de gemeente.

 5. Wat een slecht idee om dit prachtige initiatief te sluiten! Wat komt hier voor in de plaats? Zo passend in het landschap, passend voor personeel en fantastisch toeven voor de gasten. Mooi natuurgebied. Wat zal ik dit enorm missen: de eerste zonnestralen op je gezicht en jas uit al in maart.
  Kan dit echt zomaar; zoiets moois voor een hoop mensen sluiten?

 6. Ik sluit me helemaal aan bij de vorige reacties. In het vragenlijst over de verbeterings/vernieuwingsplan voor Gaasperplas en park had ik juist gevraagd voor meer catering plekken om juist meer bezoekers te trekken in het park. En precies nu wil gemeente Amsterdam die enige echte mooie rust stralende plek sluiten?
  Juist het combinatie van wandelaars, met hond of paard, tot chique trouwerijen en jubileums allemaal verzorgd met een bewust maatschappelijk hart is wat maakt Langerlust unique.
  Ik ben benieuwd wat de vervangende rol kan zijn en aub niet ‘verkopen aan de hoogste betalende particuliere’ als dit niet met hetzelfde doel werkt als Colour Kitchen!!

 7. Wat een triest nieuws, niet alleen voor de gasten, maar ook voor de werknemers die in deze prachtige omgeving werkervaring opdoen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

  Ben benieuwd wat de gemeente Amsterdam met deze locatie gaat doen! Hopelijk blijft de publieke functie behouden.

 8. Onbegrijpelijk besluit. De enige gemoedelijke buitenplaats bij de Gaasperplas. Met een sociaal maatschappelijke functie. Onbeschrijfelijk mooi. Wanneer is dit droevige besluut genomen? En waarom is de bevolking hier niet in gekend? Ik denk dat niemand van de bewoners van dit gebied (zuidoost) due hier wel eens kwam hier mee eens zou zijn geweest. Dit is niet democratisch. Dit is over de rug van bezoekers en bewoners heen. Color kitchen moet blijven en Langerlust moet blijven. Alles van waarde is weerloos, dat blijkt maar weer.

 9. Onbegrijpelijk dat Langerlust dichtgaat! Het enige mooie plekje in de natuur nabij Gaadoerplaswaar je een hapje en drankje kunt nuttigen! In 2009 zijn mijn man en ik daar getrouwd. Een onvergetelijke dag. Menig bedrijfsfeestje daar gehad en leuke vrienden en familie etentjes. Wat zal ik het missen!

 10. Onbegrijpelijk dat Langerlust dichtgaat! Het enige mooie plekje in de natuur nabij Gaadperplas waar je een hapje en drankje kunt nuttigen! In 2009 zijn mijn man en ik daar getrouwd. Een onvergetelijke dag. Menig bedrijfsfeestje daar gehad en leuke vrienden en familie etentjes. Wat zal ik het missen!

 11. Dat is even schrikken, we komen hier al zeker 10 jaar regelmatig, een heerlijke plek om te vertoeven, tussen de bomen , vogels, water, groen, je hoort en ruikt hier de #NATUUR!
  Draait #ALLES dan om GELD in deze wereld? Onbegrijpelijk, prachtig terras , je kunt er zitten( eten, drinken, socialiseren) tot de zon ondergaat, tevens werken er jongelui die het moeilijk hebben in deze toch al drukke maatschappij , zo’n heerlijke plek zomaar (ook al zou het niet rendabel zijn) kun je het altijd nog als opleidings plek zien, voor een heel stel jongeren, die in de horeca nu een plekje hebben!
  Tis erg jammer, en kort door de bocht, wat zullen we dit prachtige plekje gaan missen! Mensen die ons bedienden en nu staks niet meer, ik merkte het vandaag pas, zondag palmzondag 25 mrt , de stoelen zijn groen(aanslag) het is niet gezellig op het terras, geen kussens, geen dekentjes voor wie het koud heeft, een grote bouwtoren van een bedrijf met allerlei Camera’s of dat hier goud opgeslagen ligt ( JA EEN GOUDEN PLEK DIE DE GEMEENTE VERPATST VOOR GELD) JAMMER JAMMER JAMMER ( eigenlijk) SCHANDE SCHANDE SCHANDE; SHAME ON YOU; AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *