Info-avond erfpacht naar 11 april

De avond over erfpacht in Kantershof is -vanwege de gemeenteraadsverkiezingen- verzet van woensdag 21 maart naar woensdag 11 april. Medewerkers van de afdeling Erfpacht en Uitgifte, Grond en Ontwikkeling geven een toelichting over de nieuwe regelingen voor erfpacht, toegespitst op Kantershof, en zullen vragen van bewoners beantwoorden. Locatie: Bijlmerdrie-school.

Alle bewoners-eigenaren in Kantershof hebben inmiddels een uitgebreide informatiebrief ontvangen over de nieuwe erfpachtregelingen, waarin de verschillende opties zijn aangegeven, namelijk:

1.     offerte voor afkoop eeuwigdurende erfpacht (de enige optie voor eigenaren die hun woning èn carport(s) al eens hebben verlengd tot nà 2023)

Eigenaren van wie de erfpacht van woning en carport(s) afloopt op 1 februari 2023  hebben nog twee mogelijkheden:

2.     offerte voor (verlengde) afkoop van de voortdurende erfpacht
en

3.     offerte voor (verlengde) afkoop van de voortdurende erfpacht in combinatie met
afkoop eeuwigdurende erfpacht.

In alle gevallen kunnen de aanvragen voor offertes voorlopig uitsluitend per e-mail worden ingediend omdat de digitale afkooprekentool en overstapportaal niet zijn toegerust voor de specifieke situatie in Kantershof.

De aanvragen voor offerte als genoemd onder punt 2) en 3) moesten vóór 1 maart 2018 zijn ingediend.  De gemeenteraad heeft echter inmiddels een motie aangenomen, waarmee de datum  van 1 maart 2018 is verlengd tot 1 januari 2020. De termijn van 1 januari 2020 was al geldig voor optie nummer 1.

De medewerkers van de afdeling Erfpacht zullen deze toch ingewikkelde regelingen voor de bewoners van Kantershof  verhelderen.

Na beantwoording van de vragen zal de bijeenkomst worden afgesloten.

Aansluitend zal de Bewonersbelangenvereniging Kantershof haar jaarlijkse algemene ledenvergadering houden.

Locatie: de Bijlmerdrie-school

Wanneer: woensdag 11 april 2018, vanaf 19.45 uur.

De presentatie start precies om 20.00 uur. Foto: archief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *