‘The Colour Kitchen moet blijven!’

Met een vriendelijke protestactie in het zonnetje voor boerderij Langerlust probeerden tientallen gasten van deze horecalocatie aan de Gaasperplas op zondag 15 april de dreigde sluiting tegen te houden. De gemeente heeft een veel hogere huur gevraagd aan leer-werkbedrijf Pantar, die het pand huurt en daar kan dit bedrijf niet aan voldoen. Pantar verhuurt het weer aan The Colour Kitchen, die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, op weg helpt.

Het sleutelwoord blijkt ‘maatschappelijk vastgoed.’ De gemeente wil namelijk dure panden afstoten of een een ‘kostprijsdekkende huur’ innen. Die regels gelden niet voor maatschappelijk vastgoed. De huidige stand van zaken is dat het Bureau Broedplaatsen van de gemeente (kunstenaars in brede zin) het pand ‘geclaimd’ hebben.  De organisatoren – een losse maar betrokken groep bewoners- willen gaan inspreken bij de Stopera. Ook Andro Bottse, nog stadsdeelbestuurder, zei toe zijn best te zullen doen om in ieder geval de horecafunctie te behouden.

Petitie
In oktober valt normaal gesproken het doek voor The Colour Kitchen. Bewoners van Zuidoost leggen zich daar niet bij neer. Er is een petitie gestart die meer dan 1700 keer is ondertekend. Kijk hier voor de petitie en hier voor de reportage van AT5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *