Tegengeluid Open Air

Op zondag 8 juni om 14.15 uur start er bij Langerlust een rondleiding vanwege het festival Amsterdam Open Air dat komend weekeinde aan de Gaasperplas gehouden wordt. Op 12 juni, na het festival dus, start een rondleiding bij metrostation Gaasperplas om 20.00 uur.

Recreatie Noord Holland heeft bestuursleden, raadsleden en statenleden uitgenodigd voor o.a. een rondleiding over het festivalterrein. Diezelfde publieke figuren zijn aansluitend uitgenodigd voor een rondleiding met ‘tegengeluid’ over Open Air. Zie hierboven enkele details uit de uitnodigingsbrief. Omwonenden en sympathisanten worden opgeroepen mee te doen aan een demonstratief Ontvangst Comité.

De rechter heeft het beroep van bewonersvereniging Nellestein tegen de vergunning voor Open Air 2012 en 2013 gegrond verklaard en de besluiten vernietigd. Dergelijke evenementen passen niet in de bestemming ‘recreatie’ die geldt voor het Gaasperpark. Het stadsdeel heeft wel een omgevingsvergunning verleend.

Op de website van Heerlijkheid Gein staat naast de juridische uitspraak over dit soort evenementen. de volgende oproep:
‘Als je besloten hebt dat weekend maar weg te gaan, stuur een kaartje of email van je ‘vlucht’adres aan die vertegenwoordigers en bestuurders (info@zuidoost.amsterdam.nl t.a.v. bestuurscommissie, of aan dit adres).

notinmybackyard300Overlast?!
Bel 14020 op 7 en 8 juni tussen 12.00 en 23.00 en 020 4214567 na 23.00 uur. Meld de overlast van geluid, wildplassen, beschadigingen aan groen, enz. en laat uw klacht registreren.

Bel 0900 0388 van NVWA, overtreding Flora- en Faunawet (Bescherming vleermuizen) als u ziet dat er nog doorgewerkt wordt met lawaai, licht (buiten voor de veiligheid noodzakelijke verlichting) na de in de vergunning vastgestelde werktijden voor op- en afbouw: donderdag 5 en vrijdag 6 juni, 10 en 11 juni van 8.00 uur tot 22.00 uur.

Per e-mail kunnen ook overtredingen gemeld worden van in de vergunning vastgestelde voorschriften (werktijden op andere op/afbouw dagen van 8.00 tot 20.00 uur, uiterlijk 12 juni 22.00 moet het park weer in oorspronkelijke staat opgeleverd zijn) b.v. bij info@zuidoost.amsterdam.nl t.a.v. afd. vergunningen of bij info@groengebied-amstelland.nl.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *