‘Streets of the world’ in Kempering

Vrijdag opende het wereldomvattende fotografieproject Streets of the World van fotograaf Jeroen Swolfs in de leegstaande parkeergarage Kempering. Tot en met 7 november en tijdens de Museumnacht 2016 krijgt het publiek de mogelijkheid om gratis de bijna 200 straatfoto’s die de fotograaf van ieder land ter wereld maakte, te zien.

Met ruim honderd meter aan tentoonstellingswanden en levensgrote foto’s van 4×2 meter, maken de bezoekers lopend door de parkeergarage een wereldreis. De gidsen en suppoosten van de tentoonstelling komen uit Zuidoost en vertegenwoordigen met elkaar zoveel mogelijk landen van de wereld. Ook het eten en drinken komen uit de wereldkeuken, bereid door World of Food.

In zijn openingsspeech merkte bestuurder van het stadsdeel Urwin Vyent op dat er mogelijk een Kunsthal komt in het stadsdeel. Hiervoor is bij de centrale stad gepleit. De K-buurt verwelkomt een Kunsthal!

De afgelopen zeven jaar reisde Jeroen Swolfs de hele wereld over om in ieder land ter wereld een foto te maken van het straatleven in de hoofdstad. Door op al zijn foto’s de horizon in het midden te plaatsen en de foto’s op technisch exact dezelfde manier te maken, is er een uniek tijdsdocument van bijna tweehonderd foto’s ontstaan. Foto’s die allemaal verschillen door wat er te zien is, maar die ook een samenhangend beeld geven van de wereld anno nu. Met nog zes landen te gaan, is zijn reis bijna afgerond en wil hij met de foto’s die hij maakte nu terug de wereld in en laten zien wat hij zelf op zijn bijzondere reis heeft gezien en ervaren. Namelijk dat we over de hele wereld, in welke land en met welke cultuur dan ook, meer hetzelfde zijn, dan dat we verschillen: De samenhang in de beelden is typerend voor de boodschap van het project Streets of the World waarin het gaat om de zoektocht naar de verbinding en de overeenkomsten tussen mensen overal ter wereld. De reden dat ik mijn project nu in Amsterdam Zuidoost wil laten zien is heel eenvoudig aan te geven; in dit stadsdeel wonen zo’n 140 verschillende nationaliteiten en daarmee heb je bijna de hele wereld bij elkaar.

Het Pop-Up Photo Event van Streets of the World is geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur en is tevens onderdeel van de Museumnacht.   www.streetsoftheworld.com

[nggallery id=153]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *