RWS/IXAS zet treinen in

MET DE TREIN NAAR SCHOOL. Een treintje als oplossing voor het afgesloten Nellesteinpad. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 9 december 2016 is het Nellesteinpad afgesloten ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.
Om de kinderen op tijd op school te laten komen, rijdt er een treintje. De afsluiting van het Pad is nodig om de ruimte onder de hulpbrug klaar te maken voor de bouw van de tunnel.

Hulpbrug tijdelijk van zijn plek
Om de tunnel ter hoogte van het Nellesteinpad te kunnen bouwen, zijn een aantal werkzaamheden nodig. Voor deze werkzaamheden haalt IXAS de hulpbrug van zijn plek. Die wordt verlengd, er worden damwanden en heipalen aangebracht, het oude viaduct wordt gesloopt en er wordt grond afgegraven om ruimte te maken voor de tunnel.
De reden waarom het Nellesteinpad vier weken dicht moet.

nellesteinpadafsluitingOmleiding
Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding ingesteld. De kortste route is via de Krombekstraat, over de Kromwijkdreef, langs de Loosdrechtdreef en over het Gaasperdammerpad en vice versa (zie kaartje, klik erop voor een vergroting).
Fietsers uit Nellestein met de bestemming Amsterdamse Poort of het centrum van Amsterdam, kunnen het beste gebruik maken van het Bijlmerpleinpad.

Treintje
Veel kinderen uit de Bijlmermeer zitten op school of op de kinderopvang in de wijk Nellestein. Zij gaan normaliter via het Nellesteinpad naar school. Voor hen rijden er gedurende deze vier weken vóór en na schooltijd en aan het eind van de dag twee treintjes. De treintijden zijn te vinden op www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. Ook andere wijkbewoners kunnen binnen deze treintijden gebruik maken van de treintjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *