Start Ontwikkel-je-buurt-traject

Vanavond 29 augustus om 18.00 uur is er een eerste bijeenkomst voor K-buurt bewoners die meer willen weten van, of meehelpen met, het Ontwikkel-Je-Buurt traject. Buurtplatform Hart voor de Kbuurt heeft hard en succesvol gelobbyd dat de K-buurt is aangewezen als zogenaamde ‘’ontwikkel-buurt’’. Dat betekent dat er veel verbetermogelijkheden de komende jaren gaan plaatsvinden.

Een belangrijke doelstelling van ‘’ontwikkel-buurten’’ van de gemeente Amsterdam is het verbeteren van leefbaarheid in de buurt, in eerste instantie vooral door fysieke ingrepen en verbeteringen van de woonomgeving.  Dat kan gaan van stoeptegels recht leggen tot speel- en sport-tuintjes in de buurtjes. De bewoners hebben ook gedaan gekregen dat bewoners zelf de verbetervoorstellen kunnen inventariseren. Daar gaat Hart voor de Kbuurt de maanden september en oktober voor aan de slag.

Hart voor de Kbuurt wil daarbij het zogenaamde ‘’breed luisteren’’ en ‘’diep luisteren’’ in praktijk brengen om optimaal met verbetervoorstellen te kunnen komen.

Woensdag 29 augustus 18.00 uur is een eerste bijeenkomst die gaat over dit proces. De bijeenkomst vindt plaats in Buurthuis Bonte Kraai. Iedereen is van harte welkom

Buurtbewoners met specifieke ontwikkel-je-buurt wensen kunnen daarna op diverse tijden en locaties het team ontmoeten waaronder:

  • Zaterdag 1 september op de braderie Koornhorst 10.00 – 16.30 uur
  • Zaterdag 22 september op de infomarkt van het K-Buurt Burendagfestival 16.00 – 20.00 uur
  • Zaterdag 6 okt op de Winkelcentrum Kameleon-markt 11.00 – 16.00 uur
  • Elke ‘’even’’ woensdag K-buurtuurtje in Ala Kondre,  17.00 tot 19.00 uur
  • Elke ‘’oneven’’ woensdag K-buurtuurtje in Bontekraai,  17.00 tot 19.00 uur

Dinsdagavond 16 oktober -op de grote Kbuurt bewonersbijeenkomst / buurtberaad- zal terugkoppeling gegeven worden.        Informatie en updates zijn ook te vinden via de etalage aan de voorkant van buurthuis Bontekraai die is omgebouwd tot Kbuurt-verbeter-epicentrum. Daar staan ook de zogenaamde  ‘’inloop uren’’. Online vind u informatie via www.1104enzo.nl  en  www.facebook.com/KbuurtNextlevel.

Het Ontwikkel-Je-Buurt traject past in het bredere kader van KbuurtNextLevel waarmee bewoners aan de weg timmeren voor een betere Kbuurt. Hart voor de Kbuurt wordt daarbij ondersteunt door !WOON en diverse verbeter-de-buurt partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *