Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing over corona (2)

Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing is blij te zien dat bij steeds meer mensen in Zuidoost het kwartje is gevallen: geen handshakes,zoveel mogelijk thuis blijven en 1,5 meter afstand houden. Maar ze maakt zich wel zorgen om diegenen die dat nog niet doen en is daarom blij met de strengere regels die door de regering zijn aangekondigd. (onder het filmpje de nieuwe maatregelen)

Op 26 maart, donderdag, is bekendgemaakt hoe die regels precies zullen uitpakken voor Zuidoost en hoe er gehandhaafd zal worden.

Het bestuur van de veiligheidsregio Amsterdam heeft extra maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus.
De volgende maatregelen gelden vanaf donderdag 26 maart 2020:

Markten
Op markten in de regio Amsterdam-Amstelland mogen alleen nog maar kramen staan waar levensmiddelen worden verkocht. Markten blijven daarmee een belangrijk onderdeel van de voedselvoorziening. Kramen waar non-food wordt verkocht, verdwijnen tijdelijk van de markten zodat er meer ruimte ontstaat. De overige kramen komen verder uit elkaar te staan en bezoekers kunnen meer afstand van elkaar nemen.

Fitnessapparatuur in parken wordt gesloten
In veel parken kunnen bezoekers vrij gebruik maken van openbare fitnesstoestellen. Onder normale omstandigheden zijn dat plekken waar mensen werken aan hun conditie, kracht en daarmee hun gezondheid. Nu zijn het plekken die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk. Daardoor wordt de afstand van 1,5 meter tussen personen een probleem. De fitnessapparatuur wordt daarom afgesloten voor publiek.

Cruyff Courts en voetbalkooien worden gesloten
Ook voor deze plekken geldt dat deze onder normale omstandigheden bijzonder waardevol zijn voor onze inwoners. Sport verbroedert en houdt ons fit. Maar op basis van recente waarnemingen ziet het bestuur de voetbalkooien als een risico voor verspreiding van het coronavirus. Dit geldt overdag, als er door te veel jongeren op een klein oppervlak wordt gevoetbald, maar ook ’s avonds, als groepen er te dicht op elkaar rondhangen. De Cruyff Courts en voetbalkooien gaan daarom tijdelijk dicht.

Sportvelden en –parken
Alle sportvelden in onze regio zijn al sinds enkele weken gesloten vanwege de eerste serie maatregelen van het kabinet. Het bestuur van de Veiligheidsregio ziet ondanks deze sluiting dat inwoners in hun vrije tijd gebruik maken van deze velden. Omdat ook hier vaak te veel personen zich te dicht op elkaar bevinden, zal de handhaving op deze plekken geïntensiveerd worden.

Cameratoezicht
Op plekken waar zorgen bestaan over aanhoudende drukte, kan cameratoezicht worden ingesteld. Als het nodig is, worden ook op die locaties aanvullende maatregelen genomen.
Houd uw grofvuil binnen. Help ons de stad schoon te houden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *