Help student met foto’s en tekeningen hoogbouw

Sara Bugera, student aan de Universiteit van Amsterdam, doet voor haar scriptie onderzoek naar gezinnen die in hoogbouw wonen. Afhankelijk was haar idee om gezinnen te werven via scholen, sportorganisaties en speelpleinen rondom vele hoogbouwrealisaties. Helaas moet deze methode van werven gestaakt worden wegens de coronacrisis. Nu moet ze andere methodes gebruiken om gezinnen te werven voor dit onderzoek. Daarom wil ze  op een andere manier in contact komen met gezinnen in de hoogbouw die interesse hebben om mee te doen aan dit onderzoek.

Deelname aan het onderzoek duurt niet lang! Ze zal aan de ouder(s) en kind(eren) vragen of zij 10 foto’s willen maken van hun woonomgeving. Daarnaast vraagt ze aan de kinderen of zij een tekening willen maken. Vervolgens zal ze via skype of de telefoon de gemaakte foto’s en tekeningen met de ouders en kinderen kort bespreken. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de woonervaring en het gebruik van zowel de ouders als de kinderen in hoogbouwwoningen. Hoogbouw zal namelijk steeds meer een optie worden voor toekomstige steden en ze hoopt mede met dit onderzoek bij te dragen aan gezinsvriendelijke hoogbouw realisaties in de toekomst.

De flyer is hierboven toegevoegd en zal rondgebracht worden in hoogbouwflats.  Het is leuk om deel te nemen! Het maken van foto’s, tekeningen en de besprekingen via de telefoon of skype wordt op afstand gehouden en is dus veilig. Natuurlijk zullen alle respondenten geanonimiseerd worden en de gemaakte foto’s en tekeningen zullen niet online gedeeld worden. Neem via de mail contact op met Sara: sara.bugera@student.uva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *