Spreekuren BOOT Zuidoost weer van start

Op dinsdag 13 september starten de spreekuren weer bij BOOT Zuidoost. Inwoners van Amsterdam Zuidoost kunnen hier kosteloos terecht voor advies en ondersteuning bij juridische, maatschappelijke en/of financiële vragen. De spreekuren zijn wekelijks te bezoeken op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur op BOOT Zuidoost, Gravestein 22A.
Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zitten klaar om vragen van bewoners te beantwoorden over bijvoorbeeld werk of wonen en bieden hulp bij het aanvragen en wijzigen van regelingen. Bewoners kunnen verder terecht met de volgende onderwerpen en vragen:

  • Hulp bij sollicitaties of schoolkeuze;
  • Uitleg over en hulp bij het invullen van formulieren;
  • Hulp bij juridische vragen, bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften;
  • Aanvragen van betalingsregelingen;
  • Hulp bij het op orde krijgen van de administratie;
  • Inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven.De studenten bieden deze hulp in het kader van hun studie en staan onder toezicht van expertdocenten. Daarnaast werken de studenten nauw samen met andere instanties in Amsterdam en Amsterdam Zuidoost in het bijzonder.
    BOOT Zuidoost

T: 020-2232581

E: boot.zuidoost@hva.nl

W: www.hva.nl/boot

Over BOOT

BOOT staat voor Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling en is dé kenniswinkel waar studenten van de Hogeschool van Amsterdam diensten leveren aan bewoners en organisaties in Amsterdamse wijken. Via drie BOOT-locaties die midden in de wijken staan verbindt het onderwijs zich met de stad en met grootstedelijke vraagstukken.

BOOT is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, Oost en Nieuw-West.

Op verzoek van bewoners of in opdracht van een partnerorganisatie of de HvA ontwikkelen studenten in samenwerking met docenten en professionals een divers aanbod aan diensten en activiteiten voor de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *