South East Jazz in ArenA

southeastjazz030813_400De 5e editie van het South East Jazz Festival (initiatief van Pantar Amsterdam) zal dit jaar grootser worden opgezet dan de afgelopen jaren. Het compleet gemoderniseerde Hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA wordt op zaterdag 3 augustus ingericht voor het Jazz Festival: 5 grote podia inclusief de hoofdtribune. D00r de enorme groei van de bezoekersaantallen is dit succesvolle Jazz-event verplaatst naar deze bijzondere locatie in Amsterdam Zuidoost.

Zowel regionale Jazz-acts als een aantal wereldartiesten moeten deze lustrumeditie tot een hoohtepunt brengen. Toots Thielemans (91!) – de beroemdste jazz-mondharmonicaspeler – is een van de topattracties te bewonderen op de hoofdtribune van de Amsterdam ArenA.
Ondertussen wordt een spectaculair ‘acid’-optreden van de Brand New Heavies voorbereid. Begin deze maand kwam hun nieuwe hit ‘Sunshine’ uit. Daarnaast treden Matt Bianco en Hans Dulfer op. De geboren en getogen Zuidoost Amsterdammer Orville Breeveld zal ook weer een belangrijke rol op zich zal nemen met Breathing. De line up bestaat verder uit Karel Boehlee, Michiel Borstlap en Focus.

Tijdens het festival wordt de ‘ArenA Jazz Award’ uitgereikt aan de ‘Best Supporting Artist’. Deze prijs is in het leven geroepen voor diegene die, anderen laten schitteren op het toneel en zelf op de achtergrond blijven.

Verspreid door het hele Hoofdgebouw zijn de lekkerste happen en dranken verkrijgbaar.

Kaartverkoop is online van start gegaan via de website van de Amsterdam ArenA. Prijs per ticket: € 35.

Korting voor inwoners van Amsterdam Zuidoost
Inwoners van stadsdeel Zuidoost kunnen met korting naar het South East Jazz Festival. Zij betalen € 25. NB Deze kaarten zijn alleen vooraf te koop op Boerderij Langerlust.

SOUTH EAST JAZZ FESTIVAL vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2013  in de Amsterdam ArenA van 18:00 tot ongeveer 00.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *