Sirenes/zwaailichten? Niet bellen!

Hulpdiensten houden op 6 november de eerste calamiteitenoefeningen in de Gaasperdammertunnel. Op 5 november worden deze voorbereid. De diensten maken gebruik van de speciale calamiteitenroute aan de oostkant van de tunnel. Deze route gaat via afrit 1 S113 Kromwijkdreef. Van maandag 5 november 15.00 uur tot en met dinsdag 6 november 23.00 uur is deze afrit dicht voor verkeer komende uit de richting Diemen.

Verkeer wordt omgeleid via afrit 2 S112 Gooiseweg. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

Rijkswaterstaat organiseert deze calamiteitenoefeningen samen met politie, brandweer en ambulancediensten. Voordat de langste landtunnel van Nederland opengaat moet voor hulpverleners duidelijk zijn wat bijvoorbeeld de beste aanrijroute is, waar aansluitingen voor de brandblusleidingen zitten en hoe de vluchtroutes lopen. Tegelijkertijd test RWS de veiligheidssystemen en oefenen de tunneloperators mee.

Omwonenden kunnen wat van de oefeningen meekrijgen. Zij horen en zien bijvoorbeeld hulpdiensten aanrijden met sirenes/zwaailichten of zien wat rook. Het gaat hier niet om echte nood, maar om een oefening. Zij hoeven dan ook geen hulpdiensten te bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *