Schooltuinman zoekt handjes

De schooltuinen zoeken vrijwilligers die een dag(deel) een handje willen helpen. Geen groene vingers? Dat is geen bezwaar en komt vanzelf. Informeer naar de mogelijkheden op de schooltuinen A. Wagner (aan de Bijlmerweide) en Gaasperdam.

Kinderen van groep 6 en 7 van de basisschool tuinieren er. Een jaar lang volgen ze schooltuinlessen en onderhouden hun eigen tuintje. De kinderen kweken er bloemen en groenten en kruiden. De opbrengst van de tuin gaat mee naar huis.
In het voor- en naseizoen geven de schooltuinmedewerkers binnen les.

De Adalbert Wagner-schooltuin is één van de mooiste schooltuinen van Amsterdam en ligt in park Bijlmerweide rondom een verbouwde boerderij uit 1864. Een kleine 500 leerlingen kunnen er terecht. Er is een team van drie vaste medewerkers, ’s zomers vier.

schooltuin500schooltuin_groen500

 

De Schooltuin Gaasperdam ligt in het Centraal Park Gaasperplas en is 1,5 hectare groot. Zo’n 700 kinderen uit Amsterdam Zuidoost tuinieren er. Er zijn vier (’s zomers vijf) vaste medewerkers in dienst geholpen door een aantal vrijwilligers.

Geínteresseerd om een dag of dagdeel de tuinman te assisteren op en rondom de tuin of meehelpen bij de schooltuinlessen?  Neem dan contact op of kom een keer langs!

Meer info op de gemeenschappelijk schooltuinenwebsite
Schooltuin A. Wagner vind je aan de Provincialeweg 53. Bel 020 6908197 of mail.
Schooltuin Gaasperdam ligt aan de Meerkerkdreef 33. Bel 020 6978004 0f stuur een mailtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *