Schoolkinderen worden Wereldmakers

CBK ZUIDOOST EN HET BIJLMERPARK THEATER zoeken voor het project ‘Wereldmakers’ zestig leerlingen die het leuk vinden om van februari t/m juni 2017 met theater en beeldende kunst bezig te zijn. ‘Wereldmakers’ is een naschools multidisciplinair project voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam Zuidoost.

‘Wereldmakers’ wordt door de gemeente Amsterdam gesubsidieerd. Deelname aan dit project van 15 middagen kost € 100. Leerlingen of hun ouders die in het bezit zijn van een Stadspas, krijgen het lesgeld geheel betaald door het Jongerencultuurfonds Amsterdam.
De deelnemers kunnen, behalve hun voorkeur voor de beeldende of theaterkant van dit project, ook aangeven welke dag hen het beste uitkomt, maandag-, woensdag- of vrijdagmiddag.

Het project
De leerlingen maken op 28 juni 2017 in een beeldende theatervoorstelling op het podium van het Bijlmer Parktheater hun ‘nieuwe wereld’. De Bijlmer als een in de fabriek – door de mens – gemaakte ‘nieuwe wereld’. Het land ooit gewonnen uit het water, het land dat gecultiveerd diende te worden en waar mensen uit alle windstreken naartoe kwamen om hun bijdrage te leveren. ‘Het land is nooit af’; er is sprake van een doorlopend proces van opbouw, heropbouw (vernieuwing Bijlmermeer), het vinden en heruitvinden van respectvolle omgangsvormen, het formuleren van een ‘eigen’ (culturele) identiteit.

In de aanloop naar de voorstelling, werkt een deel van de leerlingen met beeldend kunstenaars aan de rekwisieten en andere attributen, terwijl het andere deel met theaterdocenten aan de slag gaat. Alle wereldmakers komen tijdens de voorstelling op het podium te staan!

Meer informatie
Meer informatie over dit project? Neem dan contact op via email met Marion Visser van het Bijlmer Parktheater:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *