Samen Sterk in Samen K-buurt.

Er is nogal wat gebeurd in en met de K-buurt de afgelopen periode. Het is belangrijk dat we als buurt het gesprek met elkaar en de organisaties en instanties (blijven) aangaan. Tenslotte SamenSterk SamenKbuurt.

Daarom worden volgende week 4 avonden georganiseerd om over meerdere thema’s te helpen meedenken en hoe we dit als buurtcollectief het best kunnen aanpakken. Kun je niet op de dag van je onderwerp, kom rustig op een andere dag, want bij elke sessie geven de initiatiefnemers iuitgebreide informatie. Donderdagavond 26 april is er een ‘wrap-up’ in het Engels.

Sessie Maandag 23 april – www.facebook.com/events/182798332366822/

19.30- 21.00 Klieverink 73,  daarna een borrel in Café Aquarius

K-midden/Openbare ruimte
wat en hoe verder met de fysieke inrichting K-midden, het aanbod van Masterstudenten WUR ea

Ontwikkelbuurten
Wat en hoe met het geld wat de buurt inkomt voor fysieke verbeteringen en hoe organiseren we onze collectiviteit voor wat zo mooi heet ”’de participatie” . Kunnen we ook de participatie-jeuk – die velen inmiddels hebben – omzeilen?

Visietraject
wat voor Kbuurt kunnen we en willen we zijn’ staat al lang op ons netvlies. Laten we dit NU gaan DOEN!

 

Sessie Dinsdag 24 april – www.facebook.com/events/2001402163433168/

19.30- 21.00 Klieverink 73,  daarna eem borrel in Café Aquarius

Jongeren en talentontwikkeling
Velen zijn betrokken bij de toekomst van onze jongeren, De studio in K73 heeft veel leerervaring opgelevert. We hebben met het verKiezingsdebat een jongerenhonk toegezegd gekregen. Whats next?

Buurtevenementen (Kalender):
Een echt K-buurtfestival 18 aug?, Kerst 2018 de jaarlijkse Day-of-Peace, een schaatsbaan en meer? Een 4 novemberdag ? Burendag = BuurtBBQ feest? Wie heeft plannen, wie wil bijdragen/helpen organiseren? Welke van deze data gebruiken we voor wat? Op welke gaan we ons gezellig multicultureel samenzijn beleven en welke is gewoon VET FEEST. Wat voor feesten zin nog meer in de pen en hoe kunnen we als buurt elkaar versterken?

Sessie Woensdag 25 april – www.facebook.com/events/373054013171662

19.30- 21.00 Klieverink 73,  daarna na-borrel in Cafe Aquarius

Input bestuursakkoord
Hart voor de Kbuurt, wij allemaal dus, zijn gevraagd als inmiddels kennelijk belangrijke stakeholder in het maatschappelijk veld, en als voorbeeld van een collectieve beweging van onderop, om input te geven voor het bestuursakkoord van het nieuw te vormen stadsbestuur (College B&W) Dat doen we natuurlijk graag samen. We hebben al de punten van het laatste buurtberaad en stellingen van het verKiezingsdebat. Wat moet er nog meer bij? Hoe gaan we dat zo breed mogelijk uit de buurt ophalen?

\Onszelf organiseren, leren en communiceren en financieren
We hebben veel bereikt met ongeveer niets aan middelen. Hoe zorgen we dat we dit duurzaam volhouden, hoe zorgen we dat we beter communiceren en de organisatie formaliseren. Hoe zorgen we dat we steeds het collectief perspectief voorop zetten en niet als concurrenten naast elkaar staan of worden gezet.

\IEDEREEN telt en doet mee
Hoe behouden we onze kern-competentie en insteek om alle soorten en smaken bewoners mee te nemen in het ”buurtboetseren” en een echte stem en inclusieve processen …

Session Thursday 26th April English Wrap-up – www.facebook.com/events/401756990287918/

19.30- 21.00 Klieverink 73,  aftersession in Cafe Aquarius

All the above wrapped up and in English language.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *