Rouwcentrum aan de Hoogoorddreef?

De Hoogoorddreef moet de locatie worden van een rouwcentrum in Amsterdam Zuidoost. Het stadsdeel (ZO) is op zoek naar een organisatie die zo’n rouwcentrum kan en wil financieren, realiseren en exploiteren. De selectieprocedure is op 24 juni 2013 gestart.

In 2010 heeft de Stadsdeelraad een haalbaarheidsonderzoek multiculturele uitvaart in Zuidoost uitgevoerd. Om achter de uitvaartrituelen en behoeften van bewoners in Zuidoost te komen, zijn gesprekken met ervaringsdeskundigen en religieuze vertegenwoordigers uit Zuidoost gevoerd. Ook is gekeken naar de capaciteit van bestaande uitvaartvoorzieningen in Amsterdam. Hieruit bleek dat er bij bewoners in Zuidoost behoefte is aan een rouwcentrum.
Daarnaast is een aantal marktpartijen geïnteresseerd in de realisatie en exploitatie van een rouwcentrum in Zuidoost. Enkele organisaties zijn geconsulteerd om inzicht in de uitvaartbranche en de realisatie en exploitatie van een rouwcentrum te verkrijgen. Deze partijen hebben ervaring binnen de uitvaartbranche en met diverse uitvaartrituelen.

In september 2013 wordt de geselecteerde partij voor goedkeuring aan het Dagelijks Bestuur voorgelegd. In het tweede kwartaal 2014 moet met de realisatie begonnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *