Burendag voor een leefbare buurt

burendag_opfleuren300Op 21 september 2013 is het Burendag. Je kunt geld aanvragen bij het Oranje Fonds als je Burendag op 20, 21 of 22 september viert. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt, zoals een gezellig buurtontbijt of een schoonmaakactie.

Dat soort initiatieven zijn belangrijk om je prettig en veilig te voelen in je eigen omgeving. Je buurt of straat wordt leuker, socialer en veiliger. Gewoon door als buren elkaar te ontmoeten en je samen in te zetten voor je directe woonomgeving. Dat is de insteek van Burendag.

Een goed plan?
Heb je met een aantal buurtgenoten of buren een goed plan voor burendag en heb je daar budget voor nodig? Het Oranje Fond stelt tot maximaal € 500,- per burendagactiviteit beschikbaar. Het aanvraagformulier moet uiterlijk 2 september 2013 om 12.00 uur bij het Oranje Fonds binnen zijn. Zowel buurtorganisaties als particulieren kunnen budget aanvragen.

Aanvragen en meer informatie
Kijk voor de complete voorwaarden en meer informatie op de website van Burendag. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds waarmee zij mensen dichter bij elkaar willen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *