Reggae Lake Festival, park en buurt dicht

In het weekeinde van 25 en 26 augustus wordt in het Gaasperpark bij metro Gaasperplas het Reggae Lake Festival gehouden. Belangrijkste optredens zijn UB40 en Ky-Mani Marley. Voor de K-buurt betekent dit -naast drukte en geluidsoverlast- dat een deel van de wijk is afgesloten: namelijk de Klieverinkweg (dat is de weg parallel aan de Kromwijkdreef, links ervan als je naar het park rijdt) en de Kemangiestraat (dat is in Laag-Kempering, de straat parallel aan het fietspad langs de moskee naar de Poort). Ook de Driemondweg is afgesloten.

In een bewonersbrief (gedateerd 31 juli, op 14-8 bezorgd) zegt de organisatie dat dit nodig is om parkeren door bezoekers te voorkomen. Bewoners en gasten van bewoners moeten om doorgang te krijgen maar liefst de bewonersbrief meenemen, een aan hen gerichte brief en een geldige legitimatie.

Het festival duurt van 13 uur tot 23 uur. De opbouw start op zondag 19 augustus, daarom is het festivalterrein (lees: een deel van het Gaasperpark) vanaf die dag niet toegankelijk tot 29 augustus.

Op 14 augustus bepaalde de rechter in een kort geding dat de Stichting Natuurbescherming Zuidoost had aangespannen tegen de organisatie dat het festival mag doorgaan.  Volgens de stichting is het organiseren van een festival niet toegestaan in een natuurgebied als het Gaasperpark. Maar de rechter geeft de stichting ongelijk, tot ongenoegen van bestuurslid Hetty Litjens. ‘We zijn zeer teleurgesteld. Het gaat hier om een klein natuurgebied. Daar moeten we goed voor zorgen, maar blijkbaar is dat niet zo’, zegt ze in een reactie tegen AT5. ‘

Kijk hier voor meer info over het festival en kaarten. Voor overlast kan gebeld worden met 06 81116369 of mailen naar buurt@reggaelake.nl of met de gemeente: 14020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *