Pop-up store in de Amsterdamse Poort?

POP UP STORE De dichtgetimmerde winkelpanden in de Amsterdamse Poort zijn K-buurtbewoonster Rachida Mabrouki een doorn in het oog. Zij bedacht een plan om de leegstand creatief te lijf te gaan en iets nieuws toe te voegen aan het aanbod in het winkelcentrum. Een Pop-up Store voor en door creatieve bewoners van Zuidoost.

De bedoeling is dat in deze winkel handgemaakte cadeauartikelen en creatieve materialen worden verkocht. Ook is er ruimte voor exposities en workshops. Daarnaast kunnen lokale kunstenaars een hoekje van de zaak huren om hun spullen te verkopen. Zelf maakt en verkoopt Mabrouki onder andere gepersonaliseerde cadeaus en doe-het-zelf-crea-pakketten. Ook geeft ze knutselworkshops aan kinderen.  Ze hoopt dat de Pop-up Store een impuls geeft aan het winkelcentrum en aan de bewoners. ‘Het mes snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant een verlevendiging van het winkelcentrum, aan de andere kant een kans voor lokale creatieven om de buurt te laten zien wat ze in huis hebben. Bovendien kunnen we elkaar inspireren en het is toch hartstikke leuk dat je dan in het winkelcentrum een plek hebt waar je originele handgemaakte cadeautjes kunt kopen die “made in South East” zijn’, zegt Mabrouki.

Ze kreeg het stadsdeel en de eigenaar van de winkelruimte zover dat ze tijdelijk een plek kan huren, mits ze het benodigde startkapitaal van 7000 euro voor 23 december bij elkaar krijgt. Daarom is Mabrouki een crowdfundingactie begonnen. Belangstellenden kunnen de actie met een klein bedrag steunen. Mocht het niet lukken om die 7000 euro bij elkaar te krijgen dan krijgt iedereen zijn geld terug. Inmiddels is al ruim 40% ingezameld.

Mabrouki is ook nog op zoek naar kunstenaars en creatieve ondernemers die mee willen doen. Mensen uit Zuidoost krijgen voorrang. Voor minimaal €5,- doe je gewoon al mee! Overmaken kan via de website van Voor je Buurt en met vermelding van jouw emailadres en eventueel gekozen tegenprestatie.
Meer weten? Kijk dan www.tailormaids.nl  en volg de campagne op FACEBOOK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *