Petitie voor brug over A9

Namens een belangengroep van bewoners hield K-buurtbewoonster Yvonne van Kessel op de vergadering van de Bewonersbelangenvereniging Kantershof een presentatie over de inspanningen voor een goed alternatief voor het tunneltje onder de A9. Momenteel is het tunneltje open, maar eind van dit jaar gaat het definitief dicht voor de ondertunneling van de A9 die in 2020 af moet zijn.

Al enige tijd praat de initiatiefgroep met Rijkswaterstaat en het stadsdeel over een oplossing voor het verdwijnen van de rechtstreekse toegang tot het Gaasperpark voor de K- en G-buurt. Een plan voor een brug met trappen en een lift kost 1 miljoen euro. Hier is geen geld voor, aldus de betrokken partijen. De wens is om voor allerlei gebruikers een goed alternatief te bieden, niet alleen voor fietsers maar ook rolstoelgebruikers, ouders met kinderen, mensen met honden enzovoort. De groep gaat handtekeningen verzamelen, ook van partijen als Boerderij Langerlust, om deze aan te bieden aan wethouder Litjens van de stad. Ook wil de groep een brandbrief aan deze wethouder aanbieden.

Dat het onderwerp leeft bleek wel uit de vele vragen en opmerkingen van de aanwezige bewoners. Een bewoner deed de suggestie om de aannemers een goede oplossing cadeau te laten doen aan de getroffen wijken.

De vergadering was op dinsdag 10 maart in seniorenflat Koornhorst. De agenda, het verslag van de vergadering van maart 2014 en het jaarverslag staan onder het tabblad Bewonersbelangenvereniging op deze site. ALv_bew_khof400

Getagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *