Máxima bij geldles Samenspel

Koningin Máxima woont vandaag een geldles bij in het kader van de Week van het geld 2015. De les wordt gegeven bij en door werknemers van Deloitte aan 130 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Basisschool Samenspel in Kantershof en Geerdinkhof te Amsterdam Zuidoost.

Het doel van de geldlessen is om kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs goed met geld te leren omgaan. Zij leren bijvoorbeeld het verschil tussen lenen en sparen, hoe zij hun uitgaven kunnen plannen, kritisch naar reclames kijken en veilig betalen met pin en via internet.
Koningin Máxima vergezeld door staatssecretaris Klijnsma volgt een deel van de les. Ook praten zij met enkele leerlingen over hun ervaringen met de geldles.

weekgeld_vkDe Week van het geld 2015 (9 t/m 13 maart 2015) is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. ‘Jong geleerd, oud gedaan’ redeneert het platform. Door kinderen al jong financieel bewust te maken levert dat een belangrijke bijdrage aan de financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

‘Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven ruim 5.000 gastlessen en workshops over geld op basisscholen in het hele land.
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken.

Bron (en meer informatie) RVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *