Per fiets K-buurt bekeken

Het K-platform in Amsterdam Zuidoost, waarin ook de Bewonersvereniging Kantershof vertegenwoordigd is, heeft per fiets de K-buurt verkend (‘geschouwd’) en probleeempunten bekeken. Bij het buurthuis van onze wijk gaf Wim Emmelkamp van de bewonersvereniging een toelichting. Eigenaar RVG Real Estate had een vergunning ingediend om de bestemming van het gebouw te mogen veranderen van sociaal-maatschappelijk naar wonen, maar die vergunningaanvraag is recent ingetrokken.

Het buurthuis staat leeg, veel ramen zijn dichtgetimmerd. Het gebouw is technisch en bouwkundig in slechte staat. De eigenaar wordt binnenkort aangeschreven door bouw- en woningtoezicht.
Aan de schouw namen diverse betrokkenen uit het stadsdeel deel, ambtenaren van het stadsdeel zelf, de buurtregisseur van omgeving Kikkenstein, bewonersorganisaties en woningcorporaties.

Andere belangrijke locaties die werden bezocht: de plek waar de toekomstige warenmarkt weer kan komen. De (politieke) wens voor de terugkeer van de Kraaiennestmarkt is er wel, alleen zijn er nog diverse praktische obstakels uit de weg te ruimen. Verder is Fort Kraaiennest bekeken, het huisje in de speeltuin bij de metro (achter het buurthuis), dat niet meer beheerd wordt zodat kinderen geen gebruik meer kunnen maken van de faciliteiten. Het K-platform werkt hard aan een oplossing hiervoor.

Ook de toekomstige parkeersituatie rond de flat Kleiburg is bekeken en de sloop van het voormalige winkelcentrum Kraaiennest. Wat zal de toekomstige bestemming zijn? Een grasveld( savanne), een golfterrein, moestuinen? Laat het weten aan: K-platform Amsterdam Zuidoost: kikkenstein@gmail.com

De schouw vond op 13 juni plaats. Op de foto (homepage) in het midden met oranje jas Wim Wmmelkap, recht Henk van de Belt van Bewonersorganisatie Kikkenstein en kerngroeplid van het platform. Beeld: Ronald Blonk

P6130005 O

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *