Oud stukje Bijlmer blijft behouden

Kleiburg (De Flat) is gered van de sloop. In ieder geval het eerste deel. Inmiddels heeft Consortium De Flat bekend gemaakt dat 70% van de eerste 100 woningen ‘onherroepelijk’ is verkocht. Begin 2014 gaan de eerste kopers aan de slag in hun klusflat. Na de zomer gaat het tweede flatdeel in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich nu al melden via de website.

honingraatflats300Kleiburg is onderdeel van het Bijlmermuseum: de honingraatflats, royaal in het groen, waarmee de Bijlmer naam heeft gemaakt. Om de hele flat te redden moeten alle vier de flatdelen worden verkocht. De niet-verkochte flatdelen zullen anders alsnog door Rochdale worden gesloopt.

Een klushuis van circa 60m2 is te koop voor € 65.000, vrij op naam en inclusief afgekochte erfpacht. De buitenkant wordt gerenoveerd en vernieuwd, binnen kan de koper -al dan niet hulp van een architect – de flat naar eigen wensen vormgeven. Woningen kunnen zowel naast elkaar als boven elkaar (2 verdiepingen) samengesteld worden. Op www.klushuisamsterdam.nl vind je de details.

Consortium DeFlat bestaat uit: KondorWessels Vastgoed (dochter van VolkerWessels), Vireo Vastgoed, Hendriks CPO en Hollands Licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *