Open dag watersportclubs Gaasperplas

De vijf watersportverenigingen aan de Gaasperplas organiseren op zondag 3 juli een gezamenlijke Open Dag, tussen 12 en 16.00 uur. Op deze dag kan iedereen kennismaken met de verschillende watersporten die door de vijf clubs op de plas beoefend worden: peddelen in diverse soorten kano’s en kajaks, standup paddling en windsurfen, zeilen voor jong en oud en varen in een drakenboot.

Drakenboten is een typische teamsport waarmee in competitie gestreden wordt op korte, middellange en zeer lange afstanden. In de boten zitten 18 tot 20 peddelaars achter elkaar op bankjes, met voorop een drummer en achterop een stuurman.

Bij de kano- en zeilclub kan men zijn eigen boot stallen, les krijgen en meedoen aan toertochten en wedstrijden. Ook bij de windsurfclub kan men plank en zeil kwijt, les krijgen en aan allerlei activiteiten deelnemen. Een nieuwe activiteit is het standup paddling, waarbij men op een speciale plank staat en zich voort beweegt met een lange peddel.

Op de Open Dag kan men met alle sporten kennis maken door in een boot of op een plank te stappen. Men kan ook gewoon gezellig aan het water komen zitten, pootje baden of zwemmen.

Kano-, zeil- en drakenbootclubs liggen aan de westkant van de plas, aan het einde van het Langbroekpad  (afslag Langbroekdreef). De windsurfclub ligt in het oosten, tussen de waterleiding en Ballorig. Parkeren kan aan de Langbroekdreef en op een parkeerveld naast de surfclub.

Tijdens de dag wordt met zeilboten, een electroboot en drakenboten een pendeldienst onderhouden tussen de twee locaties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *