Open dag schooltuin Bijlmerweide

Alle 13 schooltuinen die Amsterdam rijk is, houden op woensdag 13 september open dag. Dus ok de Wagner schooltuin in de Bijlmerweide. Op de open dag laten de kinderen hun tuintje zien aan ouders, familie en vrienden. Ook buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Ieder tuintje ziet er mooi uit na het harde werk van de kinderen; een heus groente- en bloemenparadijs in de stad.

Groente-memory en heerlijke schooltuinsoep
In iedere tuin worden activiteiten georganiseerd. Speel het groente-memoryspel, bak zelf je pizza, luister naar het verhaal van de imker, maak een kaars van bijenwas, proef de heerlijke schooltuinsoep of laat je schminken.

  • Woensdag 13 september, van 15.00 tot 19.00 uur.
  • Kinderen alleen onder begeleiding. Oogsten is niet toegestaan.

De Wagner Schooltuin is één van de twee schooltuinen in Zuidoost, gelegen in het groengebied Bijlmerweide. Op deze locatie kunnen 500 leerlingen tuinieren. Behalve een leslokaal en een grote schuur is op de tuin ook een kas, kwekerij, kruidentuin en bijenhoek te vinden.

De tuintjes liggen niet allemaal op één grote akker, maar zijn verdeeld over een aantal aparte velden, wat de schooltuin een parkachtig karakter geeft. Niet voor niets wordt de Wagner Schooltuin beschouwd als één van de mooiste schooltuinen van Amsterdam.

Historie
De Wagner Schooltuin is opgericht in 1977 en ligt rondom een verbouwde boerderij uit 1864. Dit geeft de schooltuin een zeer authentiek karakter. In 2014 bestond de boerderij 150 jaar. Dit is gevierd met de restauratie van een gevelsteen en het terugplaatsen van een muuranker op de gevel, in aanwezigheid van schooltuinleerlingen, (oud-)bewoners van de boerderij, (oud-)medewerkers en vertegenwoordigers van stadsdeel Zuidoost.

Overige activiteiten
Naast het schooltuinprogramma voor groep 6/7, worden er op en vanuit de Wagner Schooltuin nog meer lessen aangeboden. Het natuurpad voor de groepen 1 en 2 en wilgenknotten in de winter voor de bovenbouw zijn hiervan enkele voorbeelden. De houtgestookte pizza-oven die op de tuin staat wordt bij allerlei gelegenheden (bijvoorbeeld de open dag) gebruikt om heerlijke, ambachtelijke pizza’s te bakken.

Provincialeweg 53
1103 SB Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *