Open dag De Flat

De eerste open dag in De Flat (Kleiburg) is druk bezocht. Zaterdag 29 september konden geïnteresseerden en buurtbewoners een kijkje nemen op de eerste en tweede etage van een deel van de flat (aan de kant van Grubbehoeve). Hier waren appartementen van verschillende afmetingen te zien en kon je een idee krijgen van de mogelijkheden. Het gaat om ‘kluswoningen’, waar handige bewoners iets moois van kunnen maken. Alle betrokken partijen, van bank tot makelaar en projectontwikkelaar, waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Sommige geïnteresseerden wilden meteen al kopen, anderen waren teleurgesteld door de slechte staat van de flat. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam begeleiden het project.

In fasen
Gestart wordt met één van de vier delen van de Flat, namelijk het deel aan het water. Als in de zomer van 2013 70 procent is verkocht, gaat het volgende kwart van de Flat in verkoop. De prijs per vierkante meter ligt nog niet vast, maar zal rond de € 1.250 liggen. Dit is afhankelijk van de gewenste woninggrootte, de plek in de Flat en de casco keuzes die de eigenaar maakt. Deze prijs is inclusief de aankoop van het gewenste gebruiksoppervlak in gerenoveerde staat, een gerenoveerd gebouw tot aan de voordeur, vernieuwde installaties tot aan de meterkast, een nieuwe gevel (keuze uit drie soorten), bouwvergunning, kopersbegeleiding, afkoop erfpacht voor 44 jaar en overdrachtsbelasting. De panden worden vrij op naam verkocht, de servicekosten zijn nog niet duidelijk. Op de begane grond komen commerciële ruimtes of ateliers.

Diner
Voor de gelegenheid was er een bar geopend en de avond werd heel feestelijk besloten met een diner voor honderd personen in de galerij op de eerste etage. Het bedrijf Surinaams Buffet van Mavis Hofwijk zorgde voor de catering.

www.klushuisamsterdam.nl

www.facebook.com/deFlatamsterdam

Hieronder een fotoimpressie.[nggallery id=20]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *