Ook ‘verkamering’ in Kantershof

Naar aanleiding van een stortvloed van vergunningaanvragen in o.a. de K-Buurt en een aanvraag op Kantershof voor het omzetten van een zelfstandige woning in onzelfstandige woonruimte (lees: kamers), heeft de Bewonersbelangenvereniging Kantershof een gesprek gehad met WOON, team Zuidoost, Bram van Garderen. De stortvloed aan aanvragen is een gevolg van aangescherpte gemeentelijk regels die vanaf januari 2017 gelden.

Een eigenaar of huurder die een zelfstandige woonruimte wil omzetten in meerdere onzelfstandige woonruimtes is vanaf dit jaar verplicht hiervoor een vergunning aan te vragen. Als er geen vergunning is, volgt er een boete. De laatste maanden zijn al veel boetes gegeven. Woningen die al voor 2017 worden verhuurd moeten wel degelijk ook een vergunning hebben.

Vijf of meer eenheden
Er is een verschil gemaakt tussen omzetting naar maximaal vier woonruimtes en omzetting naar vijf of meer woonruimtes. Bij de laatste moeten de woonruimtes worden beheerd door een instelling die zich krachtens haar statuten richt op verhuur van onzelfstandige woonruimtes voor bijv. jongeren, studenten etc., en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Omzetten naar onzelfstandige woonruimte kan dus niet zomaar.

De nieuwe gemeenteregels zijn als bijlage te downloaden.

Wat de aangevraagde vergunning van Kantershof betreft, waarvan de beslistermijn is verlengd, kan pas bezwaar worden gemaakt nadat er door de gemeente een beslissing is genomen. De Vereniging vindt de ‘verkamering’ een ongewenste en zorgwekkende ontwikkeling. Foto: archief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *