Ooit parkeergarage, altijd..?

Stadsdeel Zuidoost zoekt een nieuwe ‘tijdelijke’ invulling voor parkeergarage Kempering in Amsterdam Zuidoost. De raad wil bij voorkeur of stadstuinbouw of kleinschalige, ambachtelijke bedrijvigheid of een ander bijzondere functie.

Garage Klieverink is ook zo’n voorbeeld. Die werd in 2012 ingericht voor de bijzondere expositie Present Forever. Zo’n toepassing wil de deelraad voor parkeergarage Kempering niet. Om het project van de herbestemming van de parkeergarage te trekken heeft stadsdeel Amsterdam Zuidoost Eva de Klerk en Gieneke Pieterse gevraagd vooronderzoek te doen en met enkele pilots te komen.

Kempering straksDe betonnen kolos heeft een oppervlakte van 11.000 m². Daarvan is 1.400 m² net voor de eeuwwisseling omgebouwd tot kantoor. Het gebouw is niet in perfecte staat maar heeft veel in zich voor een niet alledaagse invulling.
De bereikbaarheid (als parkeergarage) en omdat het aan metrohalte Kraaiennest grenst is interessant. Ook de ligging naast de moskee (en andere kerken) en tegenover het nieuwe woon- en winkelcomplex De Kameleon is uitdagend.

Welke ondernemer ziet met zijn passie een mooie toekomst voor de parkeergarage? Ook anderen met een plan of een uitgewerkt idee kunnen bij Eva en Gieneke checken of en hoe het (bouwtechnisch) uit te voeren is.

Eind september hebben beide dames een tussenevaluatie met de stadsdeelvoorzitter en de verantwoordelijke wethouder over de eventuele vervolgstappen.

Het bezoekadres is Kempering 100B. Eva bereik je via haar website www.evadeklerk.com of mail eva@evadeklerk.com. Voor Gieneke is dat www.kunst-mest.nl, resp gieneke@evadeklerk.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *