Ontwikkelingen rond Gaasperdammertunnel

Op twee drukbezochte bijeenkomsten op 30/31 oktober in het Planetarium deed Rijkswaterstaat uit de doeken wat er de komende tijd gaat gebeuren in en rond de Gaasperdammertunnel. Hieronder enkele zaken die van belang zijn voor de omgeving van Kantershof:

-de verlichting onder de brug over de Gaasp/Provincialweg heeft vertraging opgelopen (zoals je ‘s avonds kunt merken). Dit moet namelijk door de gemeente worden geregeld.

-zoals eerder gemeld is er sprake van een ‘verzakking’ van het talud aan de kant van Kantershof. Het gaat hier om millimeters per maand. RWS blijft het ‘monitoren’ en neemt medio 2019 een besluit als de boel niet gestabiliseerd is. Dit is de reden dat er nog geen bomen langs het talud zijn geplaatst.

-er komen zonnepanelen op het dak van het dienstengebouw bij Kantershof

-de gemeente heeft plannen om op langere termijn woningen te bouwen langs de tunnel. Op de interactieve kaart is te zien dat dit bijvoorbeeld gepland is (als bouwveld) tussen de nieuwe wijk Karspelhof II/Kromwijkdreef en het tunneldak. De kaart is de moeite waard om te bekijken!

-Goede kans dat er in 2019 weer MetroMovies in de tunnel wordt gehouden.

-er wordt over gedacht om een Canta-tour door de tunnel te houden, voor mindervalide bewoners. Voor de gewone rondleidingen kunt u zich nog steeds opgeven.

-de oefeningen met de luidsprekers in de tunnel baren de bewoners van Kantershof zorgen. Gaan het autoverkeer straks net zoveel lawaai opleveren?

Kijk voor de plannen van op eerdere berichten.

Foto: deel van de interactieve kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *