Nieuwe paden/bankjes in Bijlmerweide

Stadsdeel Zuidoost gaat voet- en fietspaden in de Bijlmerweide opknappen. Hier zijn de voetpaden grotendeels versleten, daarom worden deze de komende tijd voorzien van een nieuwe grindlaag (slijtlaag) en worden er diverse asfaltwerkzaamheden verricht.

Ook vervangt de gemeente de vele verschillende banken en prullenbakken zodat het park er de komende jaren weer goed bij komt te liggen. Rondom de banken en prullenbakken wordt verharding aangelegd voor een mooiere uitstraling .

IMG_20160613_173757Wanneer vinden de werkzaamheden plaats en wat gaat er gebeuren?

  • Week 25 (20-25 juni): vervangen van de banken en prullenbakken in de hele Bijlmerweide.
  • Week 27 (4-8 juli): slechte stukken in het asfalt worden hersteld. De fietspaden aan het Guldenkruispad en Ganzenhoefpad worden voorzien van een nieuwe rode deklaag.
  • Week 28 (11-15 juli): in de hele Bijlmerweide worden grindlagen aangebracht op de voetpaden, zolang het niet regent..

Om de werkzaamheden uit te voeren, moet het een paar dagen droog zijn met een temperatuur van minimaal 15 graden gedurende 24 uur. Als het weer meezit zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie klaar.

Waar moet u rekening mee houden?

Tijdens het aanbrengen van de grindlagen worden bepaalde voetpaden  afgesloten. Het asfalt moet minimaal 24 uur  drogen. Tijdens deze periode kunt u deze voetpaden niet betreden.

Heeft u vragen? Neem contact op met de afdeling Beheer, Serge Netten 06-51493576. Kijk HIER voor de plattegrond van de werkzaamheden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
Petra
13 juni 2016 18:18

Waarom altijd die vervelende grindlaag. Je glijdt er op uit en als je valt zit je huid vol met die steentjes die allerlei infecties veroorzaken. Ik begrijp t nut niet. Kan iemand mij dit uitleggen?

Lodewijk
Lodewijk
Antwoord aan  Petra
15 juni 2016 08:00

en dan hebben we het niet eens over de verstopte gaten: bij de aanleg van de vorige grindlaag ben ik lekker door mijn knie gegaan omdat ik mij verstapte in een gat dat opgevuld was met grind.

Lodewijk
Lodewijk
15 juni 2016 07:41

Dat opknappen kan inderdaad geen kwaad; ik hoop alleen dat ze nu beter prullenbakken gaan plaatsen dus met een klep (tegen rovend gevogelte e.d.) en onbrandbaar als het even kan. Daarnaast verbaasde het me op de kaart dat het “pleintje” bij de voormalige skatebaan net niet wordt aangepakt. Ik had… Lees verder »