Digihulp jonge mantelzorgers

JONGE MANTELZORGERS krijgen ondersteuning door nieuwe e-learning ennujij.nl. Het is ontwikkeld door het Expertisecentrum Mantelzorgondersteuning Amsterdam (onderdeel van Markant) om jonge mantelzorgers in Amsterdam te ondersteunen en te helpen bij het vinden van een balans tussen de zorgvoor zichzelf en zorg voor een naaste.

imageMeer dan een kwart van de Amsterdamse jongeren tussen de 12 en 25 jaar groeit op in een gezin met een ziek familielid. Dit kan een chronisch zieke zijn of een verslaafde ouder of een broertje of zusje met een beperking.

Bij Ennujij.nl worden de jongeren professioneel (online) begeleid door een psycholoog en komen ze in contact met andere jonge mantelzorgers.
Stadsdeel Noord wil het thema mantelzorg onder jongeren bespreekbaar maken. Jongerenwerk Dock gaat vanaf deze week met het creatieve en interactieve voorlichtingsproject ‘Jonge Mantelzorgerzz’ langs een aantal vo-scholen in Noord om zo op een laagdrempelige manier het gesprek hierover aan te kunnen gaan.

De (afgelopen) Week van de Jonge Mantelzorger van de gemeente Amsterdam wordt vervolgd door de campagne #IKZORGOOKVOORMEZELF waarbij jongeren via de website www.ikzorgookvoormezelf.nl en op social media handige tips staan over ondersteuningsmogelijkheden.

De e-learning is vanaf nu beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *