Natuurochtend Bijlmerweide

Op zaterdag 9 juni houdt de groep Vrijwilligers Bijlmerweide weer een werkochtend. De start is om 10 uur en verzamelpunt is voor de manege Waveren op Bijlmerweide-noord.

Al 15 jaar lang ontmoeten iedere derde zaterdag in de maand (kan afwijken) een aantal enthousiaste omwonenden van de Bijlmerweide elkaar voor vrijwilligerswerk. De werkzaamheden bestaan uit onderhoud aan het park: er wordt gehooid en gesnoeid, wilgen geknot en takkenrillen geled, onder leiding van Ruud Wolterman (de lokale Bijlmerweide deskundige) en een medewerker van de afdeling Groenvoorziening van het stadsdeel, die ook voor het gereedschap zorgt.

Heerlijk in de buitenlucht sociaal met elkaar bezig zijn. Een informele ontmoetingsplaats en een goede gelegenheid om nieuwtjes uit de buurt te bespreken. Rond de klok van elf uur wordt er door telkens een andere bewoner een heerlijke warme bak koffie met koeken verzorgd. Daarna zet de groep de schouders er weer onder en werkt meestal door tot rond 12.30 uur. Bij warm weer is er ook gekoelde vruchtensap. Meer info: http://bijlmerweide.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *