Eilanden bij Klieverink

Op zaterdag 2 juni presenteert kunstcollectief Fatform uit Amsterdam Zuidoost een internationaal kunstevent bij flat Klieverink 100.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00-14.00 brunch met muziek van Echo + Seashell en DJ Lonely 14.00 FAT THEORY: Art and the Ghetto; Surplus Value or Farce? met Bart Witte en Luc Janssens (Expodium) en Oemar Kerpens, gemodereerd door Jonas Ohlsson 15.30 HAKKI TAKKI 16.00 performance door Chris Meighan 16.15 Raven Bros. 17.00 Laser Poodle 17.30 Performance door Francois Dey 18.00 Trauma Club 19.00 Lazy Jay

In het verleden waren afgelegen eilanden gaten in de kaarten van ontdekkingsreizigers. Naast dat zij een toevluchtsoord voor mensen waren, vonden planten en dieren in de isolatie van eilanden zoals Galapagos, Madagascar en Australia, de mogelijkheid te ontwikkelen tot individuele vormen en gedragingen, om zo tot iets wilds en unieks te komen dat nergens anders mogelijk zou zijn. Stedelijke gebieden als de Bijlmer zijn ook een soort eilanden met specifieke structuren en regels. Geografisch, en in vele opzichten ook cultureel, staat de Bijlmer los van de rest van Amsterdam, en verborgen binnen dit eiland ligt FATFORM, onze eigen kleine vrijstaat: ons eigen eiland in een betonnen stedelijke zee.

Voor de openingstentoonstelling van FATFORM 2012 zijn kunstenaars die ieder een eigen exotische visuele taal hebben, gevraagd te reageren op het idee van een eiland en gerelateerde onderwerpen als utopie, anarchie, autonomie, isolatie en evolutie.

Voor meer informatie, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *