Natuurlezingen in De Ruige Hof

Op woensdagavond 4 september start natuurvereniging de Ruige Hof met een serie maandelijkse natuurlezingen. Op deze eerste avond zal natuurfotograaf Martijn de Jonge om 20.00 uur de spits af bijten met ‘Walvissen en dolfijnen in Europa’. Onder die titel bracht de Jonge vorig jaar een boek uit bij de KNNV-uitgeverij in de serie veldgidsen.

Martijn zal met veel mooie beelden laten zien waar- en hoe je in Europa goed walvissen en dolfijnen kunt spotten. Door een schoner milieu en afname van jacht zijn deze zeezoogdieren fors toegenomen en worden er zelfs voor de Nederlandse kust regelmatig grote walvissen gezien. Dit voorjaar zwommen er zelfs bruinvissen, een kleine walvisachtige, in het IJ bij Zaandam.

Behalve in Nederland worden walvis- gebieden in Italië, de Azoren, Spanje, IJsland en Noorwegen behandeld. Potvissen, orka’s, vinvissen en vele dolfijnensoorten komen aan bod, kortom een boeiende avond voor elke walvis- en dolfijnenliefhebber!

In verband met de beperkte ruimte van ons Tuinhuis verzoeken wij iedereen met interesse zich aan te melden via de mail of telefoon. Kosten: gratis voor leden, anders € 3,50. Inloop 19.30 aanvang 20.00 uur.

Tuinhuis Natuurvereniging de Ruige Hof, Abcouderstraatweg 77, 1105 AA Amsterdam Zuidoost, tel: 0294-285021., website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *