Nationale onderwijsweek: 10xbeter

Het is Nationale Onderwijsweek. En het motto van die week is dit jaar: Onderwijs 2.0. Maar wat is dat eigenlijk, Onderwijs 2.0? Harm Edens zoekt in het programma 10xBeter het antwoord op oude en nieuwe scholen, in de stad en op het platteland. Vernieuwing in het onderwijs, daar gaat het over. Maar over vernieuwing wordt soms heel verschillend gedacht.

samenspel_ntrTwee leraren, uit de Bijlmer Meester Roel van basisschool Samenspel en Meester Gijs uit het Twentse Azelo, ruilden een dag van schoolklas.

Ook 10xBeter ontbreken ze niet: de iPad-scholen.  Ze zijn al een tijdje inzet van scherpe discussies. Is dit nu de toekomst van ons onderwijs? Het Hondsrug College  uit Emmen experimenteerde al vroeg met iPads.

Op de oudste school van Nederland, de Voorwegschool in Heemstede, werd een interessante proef gedaan. Inzet: wat is beter, onderwijs met of zonder nieuwe media?

Claire Boonstra was een succesvol zakenvrouw en mede-oprichter van Layar. Maar daar stapte ze uit. Nu wil ze het onderwijs verbeteren. Ze vindt dat kinderen teveel in een keurslijf worden geperst, waardoor hun talenten niet tot wasdom komen.

Ook in deze 10xBeter een kijkje bij De Waag Society, waar leerzame technologie wordt ontwikkeld.

 

Het NTR-programma is op Uitzending gemist nogmaals te bekijken.
10xBeter is een programma van de NTR met in elke aflevering tips voor een beter leven.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *