Metromovies onder Bullewijk

Op vrijdag 11 oktober vindt onder metrostation Bullewijk het korte filmfestival METRO MOVIES plaats. Tussen 17.00 en 23.00 uur wordt dit station getransformeerd in een pop-up bioscoop voor korte films over de stad. METRO MOVIES gebruikt de aanwezige openbare ruimte en infrastructuur bij dit metrostation om de verschillende mensenstromen in de avondspits even stil te laten staan bij de plek, de stad en bij elkaar.

De avond begint met een stadsborrel en muziek van Poetry Pusher waarna om 20.00 uur de korte documentaire Verhalen uit Zuidoost haar première beleefd. Deze film is geheel gefinancierd door middel van crowdfunding en viert het ongrijpbare universum dat Zuidoost heet.

Pendelen
In de film maken we o.a. kennis met een fotograaf die heeft leren kijken door de ogen van een Surinamer, een meisje dat pendelt tussen de verschillende werelden van Zuid en Zuidoost en een hip-hop artiest van Heesterveld Creative Community die dit stadsdeel als absolute inspiratiebron ziet. De documentaire laat zien hoe Zuidoost de levensverhalen van de hoofdpersonen vormt.

De avond wordt voortgezet met locale en internationale korte films, animaties en documentaires die het leven, de mensen of de dynamiek van de stad als inspiratiebron hebben. Hierin o.a. films van The One Minutes en Eye Filmmuseum. Volg voor het gehele programma en meer info: www.facebook.com/metromoviesamsterdam

Open Art-route
Omdat Metro Movies onderdeel is van Open Art Route Zuidoost kun je na de films de avond voortzetten bij Pand 14. Pand 14 is een platform voor Live-muziek, Dj’s, Vj’s, kunst, kleinkunst, FEEST! en drankjes op de draaivloer. Je bent van harte uitgenodigd en neem vooral vrienden, kennissen en collega’s mee voor een bijzonder event op een zeer ongewone plek.

METRO MOVIES is een initiatief van Studiomeiboom in samenwerking met Glamourmanifest. Partners zijn Blue Dress Pictures, The One Minutes, Budweiser/Budvar, Ikea, Zuidoost Partners, Stadsdeel Zuidoost en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *