Muzikaal eerbetoon aan Boy Edgar

Zuidoost gaat een brug nr.1064, vernoemen naar Boy Edgar. Daarmee vormt het een eerbetoon voor een man die veel betekend heeft voor het stadsdeel. De feestelijke opening is op zaterdag 20 oktober 2018.

De organisatie is in handen van ProFor, in samenwerking met  Muziekcentrum  Zuidoost, Heesterveld Creative Community, schilder Herman Morsink en het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Tanja Jadnanansing, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost neemt de opening voor haar rekening. Dit onder begeleiding van de Caribbean Brasband. Ook zal het Zavaba koor onder de brug optreden. U bent van harte welkom!.

Samen brengen we dan een ode aan Boy Edgar, die bekend is als verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog bracht hij Joodse kinderen van Amsterdam naar het Gelderse Heumen waar hij werkte als assistent van de dorpsdokter. In Zuidoost herinneren we hem onder meer als huisarts, die zijn praktijk  in de flat Hoogoord heeft gehad. Een bijzondere man die als huisarts promoveerde op een onderzoek naar multiple sclerose. Zijn grote muzikale talent kwam in de Bijlmer eveneens tot bloei. De multi-getalenteerde Boy Edgar was pianist, trompettist en bandleider. Met Boy’s Big Band maakte hij furore in de Nederlandse jazzwereld en won een Edison. Hij speelde met grote jazzartiesten onder wie Nina Simone en Duke Ellington.

Wij willen Boy Edgar als rolmodel blijvend herinneren en onder de aandacht brengen van de inwoners van de H-buurt Amsterdam Zuidoost en natuurlijk heel Amsterdam.

Het programma is zeer gevarieerd, met muzikale optredens, van onder meer Graziella Hunsel, leerlingen van het Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost.

Verder onder meer: een video-compilatie over het leven van Boy Edgar en de onthulling van een portret van Boy Edgar. Dit wordt door Stichting ProFor geschonken en aangeboden aan het Muziekcentrum Zuidoost.

Zaterdag :  20 oktober 2018

Tijd          : 15.00 uur tot 18.00 uur. Inloop 14.30 uur.

Plaats      : Muziekcentrum Zuidoost, Hofgeest 139, 1102 EG Amsterdam Zuidoost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *