Infobijeenkomsten over de A9

Bij de Gaasperdammertunnel breekt dit najaar een nieuwe fase aan met afbouwwerkzaamheden. Rijkswaterstaat nodigt omwonenden en belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst met een plenaire presentatie en een kleine informatiemarkt. Hier krijgt u meer informatie over de werkzaamheden die aannemerscombinatie IXAS het komende halfjaar uitvoert en hoort u wat deze voor u betekenen. Afbouwwerkzaamheden
In oktober beginnen we met het dichtmaken van het dak van de wisselbaan; de middelste tunnelbuis. Beton en andere materialen die voor het dichtmaken van het dak nodig zijn, voeren we aan via het bestaande tunneldak. Hiervoor maakten we deze zomer ter hoogte van Kelbergen en het Nelson Mandelapark al speciale toeritten. In januari 2019 beginnen we met het aanbrengen van extra hittewerende bekleding in de tunnel. Zoals u gewend bent, informeert IXAS u met een bouwbericht over de werkzaamheden.

Calamiteitenoefening in de tunnel
Rijkswaterstaat organiseert in november van dit jaar, samen met politie, brandweer en ambulancediensten, calamiteiten-oefeningen. Voordat de langste landtunnel van Nederland opengaat moet voor hulpverleners duidelijk zijn wat bijvoorbeeld de beste aanrijroute is, waar aansluitingen voor de brandblusleidingen zitten en hoe de vluchtroutes lopen. Tegelijkertijd testen we de veiligheidssystemen en oefenen de tunneloperators mee. 

Werkzaamheden vanaf 2020
De Gaasperdammertunnel gaat volgens planning in 2020 open voor het verkeer. De werkzaamheden zijn dan nog niet voorbij. In 2021 slopen we de huidige A9 en leggen het park, de wegen en fietspaden aan op het tunneldak. In de toekomst wil de gemeente Amsterdam op een aantal locaties naast de Gaasperdammertunnel woningen bouwen. Dat staat in de structuurvisie van de gemeente. 

Wilt u meer informatie over deze onderwerpen? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten. Medewerkers van Rijkswaterstaat, IXAS en de gemeente Amsterdam zijn aanwezig om u hierover te informeren.

De bijeenkomsten vinden plaats op
Dinsdagavond 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. De plenaire presentatie start om 19.30 uur.

  • Woensdagmiddag 31 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. De plenaire presentatie start om 15.30 uur.

Locatie: Planetarium, Kromwijkdreef 11 in Amsterdam-Zuidoost.

Eén reactie op “Infobijeenkomsten over de A9”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *