Museumnacht ook in Zuidoost

Bij de Museumnacht in Amsterdam op zaterdag 7 november is Amsterdam Zuidoost vertegenwoordigd met twee locaties: Creative Community Heesterveld en Museum Vrolik in het AMC.

Meer dan 50 musea openen tijdens deze avond hun deuren en zetten hun tentoonstellingen of collecties extra luister bij met muziek, theater, dans en speciale performances. De officiële opening vindt dit jaar plaats in Science Center NEMO met een speciale voorstelling van het Nationale Ballet. Tickets en info: www.museumnacht.nl. De Museumnacht is alleen toegankelijk met een geldig ticket. Je Museumkaart is niet geldig. Ook is er geen gratis toegang of gereduceerd tarief voor kinderen.

Amsterdam Zuidoost is dit jaar vertegenwoordigd met culturele organisaties:

Museum Vrolik

Het Museum Vrolik is gevestigd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De geschiedenis van dit museum begint eind 18de en begin 19de eeuw met een verzameling preparaten bijeengebracht door Gerardus en Willem Vrolik. De collectie is voor iedereen vrij te bezichtigen, maar wordt het meest gebruikt voor onderwijs en onderzoek. De collectie van vader en zoon Vrolik vormde na de dood van Willem Vrolik de basis voor de collectie van het museum, sinds 1869 behoort de verzameling aan het Athenaeum Illustre, de voorloper van de UvA, en is sindsdien uitgebreid met andere collecties.

Creative Community Heesterveld

Er bestaat eigenlijk geen andere plek in Amsterdam zoals Heesterveld Creative Community. Pal naast metrostation Bullewijk staat een huizenblok met woon- en werkplekken van Amsterdamse kunstenaars, muzikanten, rappers, grafitti artists, dichters producers en culturele organisaties. Een badass broedplaats in de Bijlmer! Door het jaar heen organiseren ze zelf evenementen zoals Community Art Festival ‘Op de Block’, maar een keer per jaar voor de Museumnacht gooien ze de deuren open en staat de binnenplaats vol met kunstinstallaties, underground artiesten, en jong talent.

Bullewijkpad 3 1102 LB Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *