Fietsroutes naar Gaasperplas in gebruik

Nog steeds is het tunneltje van Kantershof naar het Gaasperpark open. Grotendeels omdat de alternatieve routes voor wandelaars en fietsers nog net niet helemaal af zijn. Het gaat om de Provincialeweg en de Karspeldreef. De redactie besloot tot een proefrit op de fiets om de routes te testen.

Je hebt het gevoel -en dat klopt ook wel- dat je dwars door een bouwput rijdt. Vooral langs Kouwenoord/Klieverinkweg maakt het intrillen van de damwanden veel lawaai. De brug langs de Kromwijkdreef (tankstation) is prima, er is zelfs een schot tussen de rijstroken en een pad voor voetgangers.  Beneden ga je linksaf naar het tunneltje dat zo lang dicht is geweest, naar de camping (links) en het planetarium (rechts).

Lekker slapen
Als je linksaf langs de weg blijft fietsen kom je bij de Provincialeweg. Rond het kruispunt ontbreekt een voetgangersdeel en de belijning is nog niet helemaal af. Lekker slapen of uitrusten zullen de gasten van het Tulip Innhotel momenteel niet…. Vlak naast het hotel wordt gewerkt aan een extra brug over de Gaasp.

zandtransportband550

Als je richting Kantershof fietst, rijd je onder de transportband die zand vervoert voor de aanleg van de tunnel. Het is een drukte van belang, ook met af- en aanrijdende vrachtauto’s. Vlak naast het fietspad worden damwanden klaargezet. Even verderop wordt het weer rustiger. Het fietspad langs de Provincialeweg is een stuk verbeterd, mede door de railing tussen weg en fietspad.

Onduidelijk is wanneer er begonnen wordt aan het pad van het Fitnesscentrum in Kantershof naar de kruising Provincialeweg/Langbroekdreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *