Moet Amsterdamse Poort verrassender?

APoort_logoOp Facebook wordt – alweer – druk gediscussieerd over leegstand en winkelaanbod in winkelcentrum Amsterdamse poort. Een recente, kleine bloemlezing vind je op de Facebookpagina van Emile Jaensch.  Veelgehoorde en gelezen opmerkingen zijn de (te) vele eetgelegenheden of de zoveelste budgetwinkel. Verdient winkelcentrum Amsterdamse Poort ‘regelluwe zone’ te worden? En levert dat ook een interessante diversiteit aan shops op? Wie het weet mag het zeggen!

Regelluwe zone
De Gemeente Amsterdam besluit binnenkort over een nieuw experiment: een ‘regelluwe zone’ waarbij het ondernemers makkelijker wordt gemaakt zich er te vestigen. Minder regels, meer ondernemers moeten minder leegstand opleveren. De Jan Evertsenstraat wordt o.a. genoemd als mogelijk proefgebied voor dat nieuwe experiment van de gemeente. (Bron: Het Parool)

Definitie volgens de VNG
Het bedrijfsleven ervaart regeldruk als een belemmering in het ondernemerschap, aldus de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).  “Het kabinet wil de ruimte om te ondernemen vergroten, onder meer door het verminderen van regeldruk. Een van de mogelijkheden daartoe is het instellen van een regelluwe zone. Voor het begrip regelluwe zone hanteert de VNG de volgende definitie:
Met een regelluwe zone wordt een aanpak beoogd om een ander innovatief ruimtegebruik te faciliteren door middel van versoepeling van regels en procedures met het beoogd effect economische groei van de (regionale) economie te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *