Milieukids Geerdinkhof winnen prijs

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Bijlmer Parktheater met bewoners van Zuidoost, zijn de winnaars bekend gemaakt van de verkiezing van het Beste Bewonersinitiatief Zuidoost 2017. Dat de verkiezing leefde in het stadsdeel blijkt uit de enorme hoeveelheid stemmen die binnen zijn gekomen. Meer dan 1100 stemmen verdeeld over drie gebieden.
Drie winnaars kregen van het nieuwe stadsdeelbestuur een cheque uitgereikt ter waarde van  €1000, te besteden aan een bewonersinitiatief, een theaterbon van het Bijlmer Parktheater en een kleurrijke bos bloemen. Op de derde plaats staan de Milieukids uit de Geerdinkhof van Sabina Sorber (op de foto helemaal links).

Winnaars
Sinterklaas voor iedereen door Claudia Bruynder en  Romaris Veldema
56% van de stemmen uit Gaasperdam & Driemond.
Het doel van Sinterklaas voor iedereen is om kinderen uit kansarme gezinnen een fijne Sinterklaas beleving bezorgen om even de zorgen achterwege te kunnen laten. Het feest eindigt met een warme maaltijd en een goed gevulde jute zak met cadeaus, die de ouders op 5 december kunnen uitdelen.

School Makandra door Jaira Daal
40% van de stemmen uit Bijlmer Centrum.
Bij dit initiatief waarin scholing centraal staat, leren kinderen van kinderen. Jaira Daal is 13 jaar en heeft al drie jaar haar eigen school, School Makandra. Iedere zondag geeft ze daar les aan ongeveer 15 tot 20 kinderen. Daarnaast is de school voor veel kinderen een tweede thuis. Ze krijgen ook een warme maaltijd en persoonlijke aandacht.

Milieukids Geerdinkhof door Sabina Sorber
29% van de stemmen uit Bijlmer Oost.
Met dit initiatief leren kinderen uit de buurt bewuster omgaan met het milieu en leren ze wat afval doet met dieren en planten. Ze gaan elke maand samen vuil en plastic opprikken en zorgen er voor dat de wijk er weer schoon en netjes uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *