Metro 53 naar centrum moet blijven

METRO 53 TOT VAN DER MADEWEG! De Amsterdamse metrolijnen gaat de komende jaren flink op de schop. Als het aan het GVB ligt gaat metrolijn 53 dan niet meer rechtstreeks van Station Gaasperplas naar Centraal Station en terug. Metro 53 wordt slechts een pendelverbinding tussen Station Gaasperplas en Van der Madeweg, waar overgestapt moet worden op de rest van het metronetwerk.

Geef uw mening!
Het voorgestelde plan wordt verder uitgewerkt door het GVB. Het Dagelijks Bestuur van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio nemen daarna een besluit over die uitgewerkte plannen.
KantershofenZO.nl volgt de ontwikkelingen rond metrolijn 53 op de voet en houdt geïnteresseerden op de hoogte van mogelijke acties.

Wat betekenen deze plannen?
Hart Voor de Kbuurt  maakt zich sterk voor de wijk en wil niet dat de verbinding van de K-buurt naar het centrum van Amsterdam STOPT. Een betere wijkeconomie – hard nodig voor de K-buurt – en andere initiatieven hebben juist een BETERE bereikbaarheid nodig, niet minder.
Bewoners van de wijken langs het voorgestelde nieuwe traject van Metro 53 zullen hinder ondervinden. Ook bezoekers en gasten van o.a. de hotels Campanile en Golden Tulip Riverside en de Gaasper Camping (’15 minuten van het centrum’ is hun slogan nu nog) zullen niet blij zijn met extra reistijd.

Bron en een uitgebreid verslag: AT5

2 reacties op “Metro 53 naar centrum moet blijven”

  1. Is de optie, verbindingslijn maken tussen Gaasperplas en Gein, al onderzocht?
    Dan kan je blijven zitten en reis je ook rechtstreeks naar CS

  2. De Lange Stammerdijk en Driemond smachten naar het nieuwe viaduct: wij zouden daar binnen 20 minuten lopen eindelijk een metrohalte kunnen bereiken: Kraaiennest.
    Wordt ons dit nu door de neus geboord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *