Meedoen aan een kunstproject

In het Cultureel Educatief Centrum (CEC) in Zuidoost is een nieuw kunstproject van start gegaan: The Moving Museum of Clothes. Vier kunstenaars, Gluklya (Natalia Pershina Yakimanskaya), Jan Hoek, Masha Ru en Olga Jitlina, gaan samen met geïnteresseerde buurtbewoners en gebruikers van het CEC een ongewone publieke ruimte creëren.

Museum of moving clothesUit de thema’s kleding en identiteit ontstaat een tentoonstelling waarin veel ruimte is voor persoonlijke verhalen. Door de inhoudelijke bijdrage van bewoners uit Zuidoost en de gebruikers van het CEC komen kunstwerken tot stand die straks het persoonlijke leven van hen reflecteren.
Irina Leifer en Niki Lischow zijn de curatoren die de kaders van de tentoonstelling uitzetten

Mensen willen met (hun) kleding een boodschap overbrengen of laten zien dat ze zich bij een bepaalde groep thuisvoelen. De kunstenaars zullen door installaties, fotografie en film werk scheppen dat inspeelt op gevoelens over die thematiek.

Gedurende de hele zeven maanden durende projectperiode vinden educatieve activiteiten plaats in het CEC. Naast rondleidingen, artist talks en filmvertoningen, geven kunstenaars ook workshops. Wie wil kan gratis aan deze activiteiten meedoen. Vanaf eind januari vormen de nieuwe werken in het Atrium van het CEC een tentoonstelling.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Amsterdam Fonds voor de Kunsten en de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *