Losloopgebieden Groengebied Amstelland

Wandelen met je hond langs de Gaasperplas, in het recreatiegebied Ouderkerkerplas of bij De Hoge Dijk. Die delen van het Groengebied Amstelland zijn populair om je hond lekker los te laten lopen. Omdat het niet voor iedereen altijd even duidelijk is waar dit wel of niet mag, heeft het algemeen bestuur van het groengebied de regels aangepast.

ouderkerkerplas300Vanaf 15 april tot 15 oktober geldt dat er geen honden meer mogen komen op de stranden/zwemlocaties en de daarbij behorende ligweiden van de Ouderkerkerplas, De Hoge Dijk en Gaasperplas. Door het gehele groengebied zijn plaatsen waar honden het gehele jaar wel mogen komen en loslopen. Zie de borden ter plekke of bekijk de plattegrond op de website van Groengebied Amstelland.
Zo blijft de flora en fauna ongemoeid. Bovendien is het rustiger voor andere recreanten. Vanaf 15 mei zal streng worden toegezien op de naleving ervan.

Eigenaren van honden die van water houden, kunnen gebruik maken van de nieuwe hondenzwemplekken. In recreatiegebied de Hoge Dijk mag je hond loslopen ten oosten van het spoorwegviaduct. Hier mag de hond ook het water in. In recreatiegebied Ouderkerkerplas vind je aan de westkant van de plas een speciaal ‘hondeneiland’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *