Lessen Bijlmerramp geleerd?

De Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer (WVB) bestaat 25 jaar en staat daarbij stil in een bijeenkomst op 17 november 2017 in de OBA (Openbare Bibliotheek van Amsterdam) vestiging Amsterdam Zuidoost, Bijlmerplein 393. De Werkgroep nodigt alle geïnteresseerden daarvoor uit. De bijeenkomst vindt plaats van 17.00 uur tot 20.00 uur. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

25 jaar later: zijn de lessen van de Bijlmerramp geleerd?
Op 4 oktober 1992 stortte een Boeing 747 van El Al neer op de Bijlmermeer. Het was een ramp, waarop je kon wachten. Eens gaat het met vliegtuigen mis. Toen was dat het geval in de Bijlmermeer.
In de OBA kunt u ook de tentoonstelling Herdenken op gevoel bezoeken, die Imagine IC in verband met de herdenking van de ramp heeft samengesteld.

Onderwerpen bijeenkomst en boekje
‘Zijn de lessen van de Bijlmerramp geleerd?’ is de vraag die de Werkgroep op 17 november stelt.
Er is daarnaast aandacht voor de successen en voor nieuwe uitdagingen. Thema’s zijn veiligheid, vliegtuiglawaai, effecten van het vliegverkeer op de gezondheid en de bijdrage van Schiphol aan de economie.
Moet de WVB daar nog 25 jaar doorgaan? Kan het beter? Moet het anders? Een aantal sprekers zal samen met de aanwezigen ingaan op de vraag of de lessen van de Bijlmerramp zijn geleerd.

Het eerste exemplaar van een boekje met herinneringen en lessen voor de toekomst wordt aangeboden.

Uitgenodigd
De Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer nodigt de bewoners van Amsterdam Zuidoost uit en personen, die functioneel betrokken waren bij de nasleep van de ramp en die nu vergelijkbare posities bekleden. Om samen tijdens dit jubileum stil te staan en samen met de WVB te zoeken naar de beantwoording van deze vragen.

Uiteraard krijgen de bezoekers aan het eind van de presentatie een exemplaar van het boekje cadeau.

Aanmelden via info@wvb.nu. Na aanmelding ontvangt u het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *