Lego Lima exposeert in SouthEast

I JUMP SO HIGH! Met deze expositie exposeert Lego Lima in SouthEast van 1 september t/m 11 december 2015. De opening is op vrijdag 18 september van 17.00 – 19.30 uur.

lego_SE400Beeldend kunstenaar Lego Lima toont een mix van nieuw en ouder werk in de Juicebar en het Yogacentrum van het SouthEast-gebouw, Bijlmerdreef 1289 in Amsterdam Zuidoost.
Tijdens de expositie worden workshops en lezingen georganiseerd. Ook zal in oktober een grote installatie die Lego Lima speciaal voor SouthEast heeft gemaakt, worden onthuld.

De titel van de expositie ‘I Jump So High!’ refereert aan een songtekst van Nina Simone, met wie Lego zich sterk verwant voelt. “Soms voel ik dat de strijd van Nina Simone voor gelijkheid en vrijheid dezelfde is als mijn strijd. In mijn werken spelen deze onderwerpen altijd een belangrijke rol. Bovendien zijn die thema’s vandaag nog net zo actueel als in de tijd van  Nina Simone. Ik hoop dat mijn werken een uitnodiging zijn tot contemplatie en dat velen komen kijken en met mij willen nadenken over de actualiteit van deze onderwerpen.”

Lego Lima is een Braziliaans-Nederlandse kunstenaar. Haar grafisch werk is geëxposeerd in een groot aantal landen en werd onderscheiden met kunstprijzen in Brazilië en Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *